top of page
Slik gjør du
Varm stekeovnen og sett på grillelementet 240 °C
1.
Lag noen hull i auberginene og legg dem i en ildfast form. Grill dem i ovn i ca 45 min til auberginen faller helt sammen og skallet er brent og begynner å sprekke. Snu på dem et par ganger under stekingen.
2.
Fjern skinnet, det skal ikke brukes. Ha auberginekjøtt, tahini, hvitløk, litt persille (hakket) og sitronsaft i kjøkkenkaskin og mos til en masse. Du kan også mose med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt og pepper (litt).
3.
Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over (valgfritt).
4.
Baba ganoush
Baba ganoush er en rett fra Midtøsten laget av grillet aubergine blandet med hvitløk, tahini, sitronsaft og krydder. Det er mest vanlig å grille auberginer direkte over en flamme for å få den gode røyksmaken. Men man får også et fint resultat når man bruker grillelementet i stekeovnen slik jeg gjør i denne oppskriften.
#Middels #Hovedrett
Middels
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 5 min
Total
Aichas Mat
Se profil i appen
Ingredienser
2 stk Auberginer
1-2 fedd Hvitløk (knust)
2 spiseskje Extra virgin olivenolje
2 spiseskje Tahini
Pepper (litt) etter smak
Salt etter smak
0.5 stk Sittonsaft (økologisk)
4 posjoner
bottom of page