top of page

Slik gjør du

Varm stekeovnen og sett på grillelementet 240 °C

1.

Lag noen hull i auberginene og legg dem i en ildfast form. Grill dem i ovn i ca 45 min til auberginen faller helt sammen og skallet er brent og begynner å sprekke. Snu på dem et par ganger under stekingen.

2.

Fjern skinnet, det skal ikke brukes. Ha auberginekjøtt, tahini, hvitløk, litt persille (hakket) og sitronsaft i kjøkkenkaskin og mos til en masse. Du kan også mose med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt og pepper (litt).

3.

Topp med noen dråper olivenolje og strø persille og granateplekjerner over (valgfritt).

4.

Baba ganoush

Baba ganoush er en rett fra Midtøsten laget av grillet aubergine blandet med hvitløk, tahini, sitronsaft og krydder. Det er mest vanlig å grille auberginer direkte over en flamme for å få den gode røyksmaken. Men man får også et fint resultat når man bruker grillelementet i stekeovnen slik jeg gjør i denne oppskriften.

#Middels #Hovedrett

Middels

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 5 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

2 stk Auberginer

1-2 fedd Hvitløk (knust)

2 spiseskje Extra virgin olivenolje

2 spiseskje Tahini

Pepper (litt) etter smak

Salt etter smak

0.5 stk Sittonsaft (økologisk)

4 posjoner

bottom of page