top of page

Slik gjør du

Kok opp rikelig med vann. Ha de frosne edamamebønnene og aspargesbønner i det kokende vannet og kok i ca 2 minutter. Skyll i kaldt vann og sil av.

1.

Ha løk og hvitløk i en salatskål, tilsett finrevet sitronskall, sitronsaft, honning og eddik og rør godt sammen.

2.

Visp i olivenolje og tilsett kikerter, brune bønner, aspargesbønner, edamame og persille.

3.

Smak til med salt og pepper og eventuelt mer syre.

4.

Dekk til bollen og avkjøl salaten en stund før servering så smakene kan sette seg. Salaten holder seg godt i opptil 3 dager oppbevart kjølig.

5.

Den beste bønnesalaten

Hvem er ikke glad i en god salat med bønner. Den er velsmakende, proteinrikt og enkelt å sette sammen, og så kan man kombinere den med nesten hva som helst.

Jeg har brukt brune bønner, kikerter, edamame og grønne bønner i en søt og sur vinaigrette med honning, eddik, og saft og zest ( bare det gule av sitronskall) fra sitron. Jeg bruker persille i denne salaten, men vårløk og dill er også fine alternativer. Du kan oppbevare salaten i kjøleskapet i 2-3 dager.

Det er også kjempegodt å blande bønnesalaten med en grønn salat variant som hjertesalat, lollo , batavia osv…

#Enkel #Lunsj #Vegetar #Vegan #Salat

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

0.5 stk Rødløk, hakket

1 fedd Hvitløk, finhakket

0.5 stk Sitron, økologisk, finrevet skall (kun det gule) og saft

1.5 spiseskje Hvitvinseddik

1-2 teskje Flytende honning eller lønnesirup

3 spiseskje Olivenolje

0.5 teskje Salt (ca)

0 0 Pepper

1 boks Brune ferdigkokte bønner (ca 2 dl)

2 dl Aspargesbønner, både friske og frosne kan brukes (ca)

2 dl Frosne edamame bønner uten skall

1 boks Ferdigkokte kikerter (ca 2 dl)

2 spiseskje Persille (ca), finhakket

4 posjoner

bottom of page