top of page

Slik gjør du
Varm olivenolje i en stor kjele, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og stek noen sekunder til. Ha i krydder, poteter og gulrøtter og rør til alle grønnsakene er dekket med krydder
1.
Hell i grønnsakbuljong og kok opp gryten. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig og litt mer chili om du liker det hot.
2.
Smak til med salt og rør i forsiktig ertene og halvparten av urtene de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper til slutt og dryss over resten av urtene. Server Taginen med brød eller couscous.
3.
Grønnsaktagin
Denne deilige veganske taginen kalles også en fattigmans tagine i Marokko. Den er enkelt å lage og kan tilpasses både sesong og budsjett. Man kan tilsette alt fra kikerter, gresskar, blomkål men også kylling eller kjøtt.
#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Tradisjonell #Gryterett #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Vinter #Sommer #Høst #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
35 min
Passiv
55 min
Total

Aichas Mat
Se profil i appen
Ingredienser
Olivenolje etter smak
1 stk Løk, grovhakket
4 fedd Hvitløk, finhakket
1 stk Chilli, finhakket
1 teskje Spisskummen
1 teskje Malt koriander
2 teskje Gurkemeie
8 stk Poteter, delt
4 stk Gulrøtter, halve staver
6 dl Grønnsak buljong
250 g Frosne erter
Frisk koriander etter smak
Frisk persille etter smak
Frisk mynte (valgfritt) etter smak
Salt etter smak
Pepper etter smak
4 posjoner
bottom of page