top of page

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 ºC.

1.

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.

2.

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Vend i mel og bakepulver og ha blandingen over i en smurt kakeform .Dytt eplenebitene i kakerøre sett kaken i ovn. Stek kaken i ca 45 min.

3.

Ha honning og timian i en liten kjele sammen med granateplejuicen og varm forsiktig opp. La timian trekke i 1 min. Lag små hull i den varme kaken med cocktailpinne eller tannpirker. Fordel sirupen jevnt over den varme eplekaken og avslutt med å drysse over granateplekjerner og noen timian blader til pynt .

4.

Jålete eplekake med granatepler og timian

Jålete eplekake med granatepler og timian

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 15 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

4 stk Epler

2 spiseskje Sukker

1 spiseskje Malt kanel

200 g Smør (romtemperert) til kakerøre

200 g Sukker til kakerøre

4 stk Egg (romtemperert) til kakerøre

180 g Hvetemel til kakerøre

1 teskje Bakepulver til kakerøre

3 spiseskje Honning

0.5 stk Granateple (presses til granateplejuice)

0.5 stk Granateple (granateplekjerner)

0 0 Friske timiankvister

4 posjoner

bottom of page