top of page

Slik gjør du

Brun kjøtt (som er kuttet i jevnstore biter) i olivenolje sammen med finhakket løk. Tilsett safran (en god klype), gurkemeie, pepper, kanelstang og salt og bland godt i kjøttet. Ha i så mye vann at det dekker kjøttet, ca 5 dl (+ mer) og dekk til med lokk.

1.

Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen. Nå skal gryten stå og putre i ca. 1 time litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Kok til kjøttet er mør og væsken redusert. Tilsett gjerne mer vann om det trengs.

2.

Fjern kanelstang fra gryten og legg kjøttbitene over på et fat. Ha svisker opp i gryten sammen med sausen fra kjøttet, 2 ss honning, 1/2 ts kanel og tilsett litt mer vann om det trengs. La sviskene småkoke over middels varme til de er myke og sausen er litt sirupsaktig. Legg kjøttet tilbake i gryten sammen med sviskene og varm opp igjen i noen minutter på middels varme. Anrett kjøttgryten med svisker på et fat. Strø sesamfrø over kjøttet og topp med oliven.

3.

Server med couscous, aspargesbønner eller en grønn salat

4.

Lammetagine med svisker og oliven

Lammekjøtt eller oksekjøtt med svisker er en klassisk marokkansk rett som kombinerer svisker, honning, kjøtt og duftende krydder av ingefær, safran, kanel og pepper. Det er en litt søt og smakfull rett som er populær å servere under høytider eller andre spesielle anledninger. Men den serveres også i uformelle familiemiddager, fordi den er enkel å lage. Det er mest vanlig å toppe kjøttet toppet med stekte mandler i tillegg til sesamfrø, men jeg har valgt å bruke oliven i denne oppskriften for å balansere de søte ingrediensen.

#Middels #Hovedrett #Familie #Kjøtt

Middels

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 30 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Lammekjøtt (f.eks. bog)

2 stk Løk

2 spiseskje Olivenolje

1 stk Kanelstang

1 klype Safrantråder

0.5 teskje Gurkemeie

0.5 teskje Sort pepper

1 teskje Salt

5 dl Vann

300 g Svisker (tørkete)

2 spiseskje Honning eller sukker

0.5 teskje Kanel (malt)

1 spiseskje Sesamfrø

1 glass Oliven (grønne lliada)

4 posjoner

bottom of page