top of page

Slik gjør du

Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank og myk. Tilsett chili og krydder og stek i ett minutt til. Rør inn tomatpure og fres sammen med krydder

1.

Tilsett gulrøtter, skylte linser og hakkede tomater.
Hell over grønnsakbuljongen. Kok opp.
Reduser varmen og kok linser og grønnsaker i cirka 30 minutter til de er myke og all væsken er kokt inn.
Rør i oregano og smak til med salt og pepper. Tilsett koriander eller persille.

2.

Linsechili

Er du opptatt av å spise sunt, godt og bærekraftig bør du inkludere masse grønnsaker og belgvekster i hverdagsmaten din. Bønner og linser er også billig og smaker kjempegodt. Sammen med grønnsaker og krydder var bønner og linser en stor del av hverdagskosten når jeg vokste opp. Linser spiste vi mest av fordi de var så lett å bruke. De trenger ikke bløtlegging før de skal kokes, men bør skylles under rennende vann før bruk.

Her har jeg laget en enkel linsechili med få ingredienser som kan utvides og varieres med andre grønnsaker, topping eller tilbehør om ønskelig.

Oppskriften er laget med krydder og urter fra Helios sin nye økologiske krydderserie. #Reklame for Helios

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Vegetar #Plantebasert #Bærekraftig #Travel hverdag #Prisbevisst #Mexicansk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

30 min

Passiv

1 t

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

2 spiseskje Olivenolje

1 stykk Løk, finhakket

2 fedd Hvitløk

1 stykk Chili, finhakket

3 stykk Gullerøtter, små terninger

2 spiseskje Tomatpurre

1 teskje Spiskummen

1 teskje Koriander, malt

0.5 teskje Kanel

0.5 teskje Chiliflak eller pulver

3 dl Tørre linser. Grønne eller brune

6 dl Grønnsaksbuljong eller vann

400 gram Hermetiske tomater

0.25 teskje Oregano, tørket

0 0 Salt og pepper

0 0 Persille eller korriander

4 posjoner

bottom of page