top of page

Slik gjør du

Forvarm ovn til 200 °C

1.

Bland sammen alle ingredienser til kjøttboller og sett kjølig til det skal brukes.

2.

Ha aubergineterninger, løk og tomater i en langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper og bland godt. Form kjøttboller og legg dem oppå grønnsakene.

3.

Drypp granateplemelasse over det hele, omtrent 2 ss.
Stek i ovn ca 20 minutter.

4.

Hell væske av kikertene og skyll godt. Vend paprikapulver i kikertene. Ta langpannen ut av ovnen. Rør kikertene sammen med kjøttboller og grønnsakene og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 minutter.

5.

Strø over litt frisk persille og server med bulgur, couscous, ris, pasta, litt godt brød eller en salat.

6.

Midtøsten inspirert alt i en form med kjøttboller og kikerter 🥙

Alt i en form middag med midtøsten vri. Aubergine, løk, tomater og kjøttboller toppet med granateple melasse og hele formen i ovn i 30 minutter. Ferdigkokte kikerter tilsettes siste 10 minuttene av steketiden. Enkelt og knallgodt!

#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

30 min

Passiv

45 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

500 gram Karbonadedeig

1 stykk Egg

1.5 spiseskje Maisenna

1 teskje Salt

0.5 teskje Malt ingefær

0.5 teskje Spisskummen

1 klype Malt kanel

0 0 Chilliflak

0 0 Pepper

0 0 Hakket persille

1 stykk Stor abuergine, skrellet og i terninger

1 stykk Løk, grovhakket

3 stykk Tomater, i terninger

0 0 Olivenolje

0 0 Granateplemelasse

700 gram Ferdigkokte kikerter

1 teskje Paprikapulver

0 0 Salt

4 posjoner

bottom of page