top of page
Slik gjør du
Forvarm ovn til 200 °C
1.
Bland sammen alle ingredienser til kjøttboller og sett kjølig til det skal brukes.
2.
Ha aubergineterninger, løk og tomater i en langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper og bland godt. Form kjøttboller og legg dem oppå grønnsakene.
3.
Drypp granateplemelasse over det hele, omtrent 2 ss.
Stek i ovn ca 20 minutter.
4.
Hell væske av kikertene og skyll godt. Vend paprikapulver i kikertene. Ta langpannen ut av ovnen. Rør kikertene sammen med kjøttboller og grønnsakene og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 minutter.
5.
Strø over litt frisk persille og server med bulgur, couscous, ris, pasta, litt godt brød eller en salat.
6.
Midtøsten inspirert alt i en form med kjøttboller og kikerter 🥙
Alt i en form middag med midtøsten vri. Aubergine, løk, tomater og kjøttboller toppet med granateple melasse og hele formen i ovn i 30 minutter. Ferdigkokte kikerter tilsettes siste 10 minuttene av steketiden. Enkelt og knallgodt!
#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Total
Aichas Mat
Se profil i appen
Ingredienser
500 gram Karbonadedeig
1 stykk Egg
1.5 spiseskje Maisenna
1 teskje Salt
0.5 teskje Malt ingefær
0.5 teskje Spisskummen
1 klype Malt kanel
0 0 Chilliflak
0 0 Pepper
0 0 Hakket persille
1 stykk Stor abuergine, skrellet og i terninger
1 stykk Løk, grovhakket
3 stykk Tomater, i terninger
0 0 Olivenolje
0 0 Granateplemelasse
700 gram Ferdigkokte kikerter
1 teskje Paprikapulver
0 0 Salt
4 posjoner
bottom of page