top of page
Slik gjør du
Lag Pesto:
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket.
Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang.
Smak til med salt og pepper.
Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.
1.
Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente.
Fres grovhakket brokkoli i litt olje .
Hell av vannet på pastaen, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen.
Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt. Smak til med salt, pepper og dryss over litt ekstra ost og pinjekjerner.
2.
Pasta, Pesto og Brokkoli
Man kan også bruke ferdiglaget grønn pesto til denne oppskriften, men det smaker alltid bedre med hjemmelaget fersk pesto.
#Enkel #Lunsj #Vegetar #Plantebasert #Travel hverdag #Italiensk #Glutenfri #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
10 min
Passiv
30 min
Total
Aichas Mat
Se profil i appen
Ingredienser
40 gram Pasta
1 stykk Brokkoli, grovhakket
1 stykk Basilikum, bunt
60 gram Parmesan, revet
4 spiseskje Pinjekjerner
2 fedd Hvitløk
1 spiseskje Sitronsaft
1.5 dl Oliven olje, ekstra virgin
0 0 Salt
0 0 Pepper
0 0 Ekstra ristede Pinjekjerner til topping
0 0 Ekstra revet parmesan til topping
4 posjoner
bottom of page