top of page

Slik gjør du

Lag Pesto:
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket.
Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang.
Smak til med salt og pepper.
Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.

1.

Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente.

Fres grovhakket brokkoli i litt olje .

Hell av vannet på pastaen, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen.

Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt. Smak til med salt, pepper og dryss over litt ekstra ost og pinjekjerner.

2.

Pasta, Pesto og Brokkoli

Man kan også bruke ferdiglaget grønn pesto til denne oppskriften, men det smaker alltid bedre med hjemmelaget fersk pesto.

#Enkel #Lunsj #Vegetar #Plantebasert #Travel hverdag #Italiensk #Glutenfri #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

40 gram Pasta

1 stykk Brokkoli, grovhakket

1 stykk Basilikum, bunt

60 gram Parmesan, revet

4 spiseskje Pinjekjerner

2 fedd Hvitløk

1 spiseskje Sitronsaft

1.5 dl Oliven olje, ekstra virgin

0 0 Salt

0 0 Pepper

0 0 Ekstra ristede Pinjekjerner til topping

0 0 Ekstra revet parmesan til topping

4 posjoner

bottom of page