top of page

Slik gjør du

Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingbitene og krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene over på en tallerken.

1.

Skill det hvite fra det grønne på vårløken og skjær i tynne skiver. Ha i litt mer olje i woken og fres gulrot og den hvite delen av vårløken. Tilsett hvitløk, og erter og fres videre under omrøring.

2.

Ha i kokt ris og eventuelt mer olje . Tilsett soyasaus og stek risen sammen med grønnsakene i omtrent 2 minutter til risen er blank.

3.

Skyv grønnsakene og risen til side og lag et rede. Hell eggene i midten og rør forsiktig for å lage eggerøre. Hakk litt i eggerøret til smuldret konsistens.

4.

Tilsett kylling, det grønne fra vårløken, og sesamolje og blandt alt godt sammen. Smak til med mer soyasaus eller server ved siden av

5.

Stekt ris med kylling og egg

Det fine med denne oppskriften er at den er enkel og allsidig. Du kan bruke nesten hvilken som helst type grønnsaker og proteiner du tilfeldigvis har for hånden, og det er en fin måte å bruke rester av ris. Andre type grønnsaker jeg liker å bruke for å variere denne oppskriften er brokkoli, sopp, bønnespirer og paprika. Kylling kan erstattes med reker, skinke og kjøtt. For å få best resultat når man lager stekt ris må man bruke ris som er kald. Du må planlegge eller bruke rester. Nylaget varm ris vil ikke steke like godt og blir fort til klebrige klumper. Bruk høy varme når du steker risen.

#Middels #Hovedrett #Egg

Middels

Vanskelighetsgrad

Aktiv

20 min

Passiv

20 min

Total

Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Ingredienser

2 stk Kyllingfileter i små biter

4 dl Ris, kokt

3 stk Gulerøtter, i små terninger

3 stk Vårløk

2 fedd Hvitløk, finhakket

150 g Erter, frosne

3 stk Egg, vispet sammen

2 spiseskje Soyasaus

1 spiseskje Sesamolje

0 0 Nøytralolje til steking

4 posjoner

bottom of page