top of page

Slik gjør du

Mål og vei opp de tørre ingrediensene, og ha dette i bollen til kjøkkenmaskinen

1.

Mål opp vann og olje. Jeg bruker ca 3,5-4 dl vann. Ha dette over i kjøkkenmaskinen mens du elter på lav hastighet.

2.

Elt i ca 20 min. Sett opp hastigheten og elt kraftig et par minutter til slutt. Deigen skal da ha blitt smidig og elastisk.

3.

Hev i ca 45 min - til dobbel størrelse.

4.

Del deigen i 3 emner. Trill ut til pølser som passer kortsiden på et stekebrett.

5.

Etterhev i ca 45 min under plast.

6.

Nå er baguettene straks klare for steking. Jeg pensler de med litt vann og strør på litt maldonsalt og lager noen snitt med en skarp kniv.

7.

Stek på ca 230 grader i ca 25 min. Jeg setter en ildfast form med kokende vann nederst i ovnen, slik at det blir litt damp. Det gir en sprø og fin skorpe.

8.

Avkjøl baguettene på rist

9.

Baguetter

Har du invitert venner på middag, så er det så koselig å kunne tilby noe å småspise på før middagen blir servert.

#Enkel #Glutenfri

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 30 min

Total

Bakeonsket

Bakeonsket

Se profil i appen

Ingredienser

500 gram hvetemel

1 teskje maldonsalt

2 spiseskje olivenolje

4 dl vann

0.5 pakke tørrgjær

6 posjoner

bottom of page