top of page
Slik gjør du
Pisk eggehvite til stivt skum
1.
Tilsett sukker litt etter litt. La det piske godt mellom hver runde.
2.
Stivpisk til blank og fast marengs
3.
Bland sammen malte mandler, malte peanøtter og vaniljesaus-pulveret. Merk, du skal bare bruke pulveret. Ikke lage vaniljesaus.
4.
Når marengsen er blank og fast, vend forsiktig inn mandelblandingen.
5.
Ha bakepapir på et stekebrett og bre marengsen utover. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 min.
6.
Hvelv kaken over på et bakepapir som du har strødd med sukker. Da setter ikke kaken seg fast. La kaken avkjøle seg helt, under stekebretter. Da holder kaken seg myk.
7.
Smelt sjokolade. Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker til en luftig masse. Ha smeltet sjokolade forsiktig i. Ikke rør mye etter sjokoladen har kommet.
8.
Smør sjokoladekremen over kaken. Dryss over litt peanøtter, og ha karamellsaus over. Rull kaken sammen.
9.
Pynt gjerne kaken med litt smeltet sjokolade, peanøtter og karamellsaus.
10.
Budapest snickers style
En enkel og lettvint kake, som gjør seg veldig godt på kakebordet. Naturlig glutenfri.
#Enkel #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
20 min
Passiv
1 t
Total
Bakeonsket
Se profil i appen
Ingredienser
240 gram eggehvite
3.5 dl sukker
100 gram malte mandler
100 gram malte peanøtter
1 pakke vaniljesaus uten koking
150 gram smeltet sjokolade
100 gram smør
150 gram melis
1 teskje vaniljesukker
3 spiseskje karamellsaus
10 posjoner
bottom of page