top of page

Slik gjør du

Pisk eggehvitene til det skummer, tilsett litt og litt sukker. Pisk til du har en stiv marengs. Ha oppi gelefarger nå hvis du ønsker farge på makronene

1.

Bland mandelmel og melis (100g) sammen i en egen bolle.

2.

Sikt mandelmel og melis over bollen med eggehviter. Rør dette sammen til du får en røre som renner jevnt, omtrent som lava. Søk på teknikken "Macaronage" på YouTube hvis du er usikker på hvor tykk/tynn røra skal være.

3.

Sprøyt ut makronene på et brett med bakepapir. La makronene stå i 30-60 minutter, til de har "tørket" og fått en hinne på seg. Du skal kunne ta forsiktig på makronene uten at noe røre sitter igjen på fingeren din.

4.

Stek makronene på 150 grader i 15 minutter. La de avkjøle helt før du tar de av bakepapiret.

5.

Pisk smøret til det blir lysere i fargen. Ha oppi melis (250g), pisk til alt er godt blandet.

Riv skall fra en sitron, og klem ut saften fra samme sitron. Nå tilsetter du saft og skall, og pisker alt sammen.

6.

Fordel kremen utover makronene.

7.

Det er veldig lurt om makronene får stå noen timer før de skal serveres, slik at smakene i kremen får satt seg bedre. Dekk til makronene med plast og sett de i kjøleskapet så lenge. Ta de ut ca. 1 time før servering, så kremen ikke er så hard.

8.

Sitronmakroner

Sitronmakroner med fyll. Gir ca. 16-18 stk.

#Middels #Fransk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

2 t

Passiv

3 t

Total

baketid

baketid

Se profil i appen

Ingredienser

2 stykk Eggehvite (store egg)

100 gram Sukker

90 gram Mandelmel (ikke fettredusert)

100 gram Melis

120 gram Romtemperert smør

250 gram Melis

1 stykk Sitron

0 0 Gul gelefarge

16 posjoner

bottom of page