top of page

Slik gjør du

Visp egg, sukker og salt i en bolle

1.

Bland kald fløte inn med eggene.
Fyll et kar med vann, og varm til 80 grader

2.

Sett blandingen til side i ca 30 minutter
Etter 30 minutter fjerner du skummet på toppen forsiktig med en skje

3.

Fyll små glassbeholdere med ca 150 gram av blandingen i hvert glass. Dersom du vil bli kvitt bobblene på toppen, så kan du bare flambere toppen raskt og forsiktig.

Skru på lokket forsiktig. Luft må få slippe ut når de legges i vanbadet. Glassene skal synke til bunnen.

La stå i vanbad i 1 time

Legg glassene i isbad, og skru på lokket når de har kjølt seg ned. De holder ca en uke i kjøleskap.

4.

Rett før du skal servere, fjerner du evt fukt på toppen av creme bruleen med kjøkkenpapir. Sikt sukker over creme bruleen. Jobb med ett og ett glass. Brenn toppen forsiktig mens du roterer glasset. Pass på at glasset ikke knuser

5.

Creme Brulee

Crème Brûlée. Det er heldigvis lettere å lage enn det er å skrive!
Vær forsiktig når du brenner sukkeret!

Gir ca 6 porsjoner

#Enkel #Dessert #Gourmet #Egg #Melk #Tradisjonell #Fransk #Jul #Bursdag

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 15 min

Total

BrodreneMat

BrodreneMat

Se profil i appen

Ingredienser

9 stk Eggeplommer

90 g Sukker

1 teskje Salt

600 g Fløte

6 posjoner

bottom of page