top of page
Slik gjør du
Visp egg, sukker og salt i en bolle
1.
Bland kald fløte inn med eggene.
Fyll et kar med vann, og varm til 80 grader
2.
Sett blandingen til side i ca 30 minutter
Etter 30 minutter fjerner du skummet på toppen forsiktig med en skje
3.
Fyll små glassbeholdere med ca 150 gram av blandingen i hvert glass. Dersom du vil bli kvitt bobblene på toppen, så kan du bare flambere toppen raskt og forsiktig.
Skru på lokket forsiktig. Luft må få slippe ut når de legges i vanbadet. Glassene skal synke til bunnen.
La stå i vanbad i 1 time
Legg glassene i isbad, og skru på lokket når de har kjølt seg ned. De holder ca en uke i kjøleskap.
4.
Rett før du skal servere, fjerner du evt fukt på toppen av creme bruleen med kjøkkenpapir. Sikt sukker over creme bruleen. Jobb med ett og ett glass. Brenn toppen forsiktig mens du roterer glasset. Pass på at glasset ikke knuser
5.
Creme Brulee
Crème Brûlée. Det er heldigvis lettere å lage enn det er å skrive!
Vær forsiktig når du brenner sukkeret!
Gir ca 6 porsjoner
#Enkel #Dessert #Gourmet #Egg #Melk #Tradisjonell #Fransk #Jul #Bursdag
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 15 min
Total
BrodreneMat
Se profil i appen
Ingredienser
9 stk Eggeplommer
90 g Sukker
1 teskje Salt
600 g Fløte
6 posjoner
bottom of page