top of page

Slik gjør du

Legg shiitake-soppen i en skål med vann. La de stå slik i minst 5 minutter.

1.

Skjær kyllingfiletene i terninger. Stek filetene i en panne og sett den til side.

2.

Hakk champignon og aromasopp og stek de i en gryte.

3.

Sil vannet fra shiitakene over i en kopp eller et beger

4.

Tørk shiitakene i papir og hakk de. Legg de deretter over i gryten med resten av soppen (champignon og aromasopp).

5.

Hakk sjalotteløk og hvitløk og stek det i gryte på svak/middels varme. Tilføy også en skvett hvitvin. La det stå slik til vinen er kokt inn.

6.

Skjær purre, gulerøtter og selleri og ha de i gryten (gryten med løk/hvitløk). Rør rundt jevnlig til grønnsakene blir myke.

7.

Tilsett kokende vann. Ha i litt grønnsaksfond (eller buljong) i vannet før det helles i. Vi brukte flytende fond. La det stå på svak/middels varme i minst 5 min.

8.

Ha soppen i gryten.

9.

Ha kyllingen i gryten.

10.

Ha vannet fra shiitake-soppen i.

11.

Tilsett fløte.

12.

Ha persille på toppen.

13.

La suppen stå på svak/middels varme til du synes den har riktig konsistens. Tilsett vann løpende.

14.

Soppsuppe

Nydelig suppe. Passer perfekt til kalde vinterdager 😋

#Middels #Hovedrett #Suppe #Grønnsaker #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

20 min

Passiv

1 t

Total

BrodreneMat

BrodreneMat

Se profil i appen

Ingredienser

20-30 g Shiitake sopp (tørket)

300 g Champignon

400 g Aromasopp

400 g Kyllingfilet

6 stk Sjalotteløk

5 fedd Hvitløk

1 stk Purre

4 stk Gulerøtter

2 stk Selleri

Grønnsaksfond etter smak

Hvitvin etter smak

1 dl Fløte

Persille etter smak

6 posjoner

bottom of page