top of page
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2F4df00929-35a4-460b-ae93-f5a80275f642-1668455522247.jpg?alt=media)
Slik gjør du
Legg shiitake-soppen i en skål med vann. La de stå slik i minst 5 minutter.
1.
Skjær kyllingfiletene i terninger. Stek filetene i en panne og sett den til side.
2.
Hakk champignon og aromasopp og stek de i en gryte.
3.
Sil vannet fra shiitakene over i en kopp eller et beger
4.
Tørk shiitakene i papir og hakk de. Legg de deretter over i gryten med resten av soppen (champignon og aromasopp).
5.
Hakk sjalotteløk og hvitløk og stek det i gryte på svak/middels varme. Tilføy også en skvett hvitvin. La det stå slik til vinen er kokt inn.
6.
Skjær purre, gulerøtter og selleri og ha de i gryten (gryten med løk/hvitløk). Rør rundt jevnlig til grønnsakene blir myke.
7.
Tilsett kokende vann. Ha i litt grønnsaksfond (eller buljong) i vannet før det helles i. Vi brukte flytende fond. La det stå på svak/middels varme i minst 5 min.
8.
Ha soppen i gryten.
9.
Ha kyllingen i gryten.
10.
Ha vannet fra shiitake-soppen i.
11.
Tilsett fløte.
12.
Ha persille på toppen.
13.
La suppen stå på svak/middels varme til du synes den har riktig konsistens. Tilsett vann løpende.
14.
Soppsuppe
Nydelig suppe. Passer perfekt til kalde vinterdager 😋
#Middels #Hovedrett #Suppe #Grønnsaker #Vinter
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
20 min
Passiv
1 t
Total
![BrodreneMat](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2Fb2c3f2b7-68b8-4add-b6e7-5839da4bc96e-1665741549938.jpg?alt=media)
BrodreneMat
Se profil i appen
Ingredienser
20-30 g Shiitake sopp (tørket)
300 g Champignon
400 g Aromasopp
400 g Kyllingfilet
6 stk Sjalotteløk
5 fedd Hvitløk
1 stk Purre
4 stk Gulerøtter
2 stk Selleri
Grønnsaksfond etter smak
Hvitvin etter smak
1 dl Fløte
Persille etter smak
6 posjoner
bottom of page