top of page
Slik gjør du
Vask og skrap skinnet på fisken for skjell. Legg på et fat, og dryss over grovsalt. La det ligge å trekke inn i ca 20 min. Skyll fisken og klapp tørr med kjøkkenpapir
1.
Kok poteter. Jeg koker de med skall, og skreller de når de er ferdig kokt. legger det i en kasserolle, og heller i fløte. Stapper poteten grovt med en moser. Spe på med mer fløte om nødvendig, og ha i smør. Krydre med salt og litt muskat.
2.
Skjer bacon i terninger og sprøstek med smør.
3.
Skjer fiskestykkene i 4 biter. krydre med litt pepper. Ha olje og smør i stekepannen. Når det bruser legger du fiskestykkene med skinnsiden ned. Stek i ca 5 min på middels varme. Jeg bruker å helle litt av stekefettet over fisken mens det steker. Snu fisken, og stek et par minutter til. Når du ser fisken flaker seg er den klar.
4.
Server med potetmos og bacon. Andre grønnsaker som gulrot, asparges og broccoli, smaker godt til.
5.
Stekt torsk, med potetmos og bacon
Denne oppskriften er like god til hverdags, som til fest.
#Enkel #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
Passiv
40 min
Total
carinasmatverden
Se profil i appen
Ingredienser
800 g Torske loins
200 g bacon
1 dl grov salt
8 stykk mandelpoter
2.5 dl fløte
2 spiseskje meieri smør
0.5 teskje muskat
1 teskje salt
4 posjoner
bottom of page