top of page
Slik gjør du
Smelt sjokoladen over vannbad
1.
Knus ritzkjeks og rens pistasjnøttene for skall (Jeg bruker 150 g pistasjnøtter MED skall, og etter rensig har jeg ca. 50 g igjen).
2.
Dersom ønskelig kan du skjære de tørkede aprikosene i mindre biter (jeg deler hver aprikos i ca. 5 mindre biter)
3.
Når aprikosen i delt i mindre biter og pistasjnøttene renset for skall, legges de i en form kledd med bakepapir eller plastfolie. Størrelsen på formen avgjør hvor tykke konfektbitene blir: jo større form og tynnere biter! Tilføy også marsmellows, tranebær og knuste ritzkjeks.
4.
Bland godt!
5.
Når sjokoladen er helt smeltet tilføyes 5 SS smør.
6.
Rør sjokolade- og smørblandingen til den er helt glatt.
7.
Hell sjokolden i formen med alt det andre og sett den kald i minst seks timer.
8.
Etter seks timer deles konfekten i ønsket størrelse.
Oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap. Holdbar til første ingrediens går ut på dato.
Tips: rockey road konfektbitene er perfekte å gi bort som små gaver, feks. i pynta syltetøyglass eller celofanposer ✨
9.
Rockey Road konfekt
Søte, sprø, salte og knasende gode konfektbiter. Disse er et must til alle som er glad i sjokolade - og hvem er vel egentlig ikke det? 🍫 Oppskriften er vegansk, og dermed velegnet for alle som ikke tåler - eller ønsker - å spise melkeprodukter. Ved å velge et glutenfritt kjeksalternativ blir konfektbitene glutenfrie i en fei. Videre er det egentlig bare å velge ut akuratt de nøttene, frukten og godteriet en liker best, men jeg vil virkelig anbefale min favoritt kombinasjon som presenteres i oppskriften. 😁 Alle ingrediensene kan kjøpes i vanlig matbutikk med godt utvalg (coop obs, meny), utenom marsmellowsene som jeg har bestilt nettet - her er det bare å google 😉
#Enkel #Dessert #Snacks #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Travel hverdag #Jul
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
4 t
Passiv
5 t
Total
Deliciousbyjoma
Se profil i appen
Ingredienser
500 g Plantebasert kokesjokolade
5 spiseskje Plantebasert smør
150 g Pistasjnøtter
80 g Tørkese tranebær
50 g Tørket aprikos
150 g Ritz kjeks
100 g Plantebasert marsmellows
4 posjoner
bottom of page