top of page

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.

1.

Kok makaronien etter anvisningen på pakken. I mellomtiden går du i gang med hvitsausen.

2.

Smelt smør i en kasserolle. Ha i hvetemel og visp godt. Dra kasserollen av varmen, spe i litt av melken mens du visper kontinuerlig. Når du har vispet ut alle klumpene sper du i mer melk. Fortsett slik til du har spedd i all melken. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp sausen. La koke i 3-5 minutter, før du krydrer med muskatnøtt, salt og pepper. Sausen bør ikke være for tykk.

3.

Skjær pølsene opp i skiver, finhakk hvitløk og chili (fjern frøene), del paprika og rødløk opp i terninger og vårløken opp i skiver.

4.

Stek pølsebitene kjapt i litt olje i en gryte. Når pølsebitene begynner å få farge tilsetter du oppskåret hvitløk, chili, paprika og rødløk. Surr videre i et par minutter og dra gryten av varmen.

5.

Ha den ferdigkokte makaronien over i et dørslag. Bland den så sammen med pølseblandingen, hvitsaus, oppskåret vårløk og litt friske urter (f.eks. en håndfull basilikum).

6.

Ha så alt sammen over i en passe stor ildfastform og strø over revet hvitost. Sett pølsegratengen i ovnen, og la den steke i cirka 15-20 minutter til osten begynner å bli gyllen.

7.

Pølsegrateng

Pølsegrateng er en middagsfavoritt hos mange av mine følgere, både store og små, og er dessuten svært enkel å lage.

#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Glutenfri #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

20 min

Passiv

45 min

Total

detgladekjokken

detgladekjokken

Se profil i appen

Ingredienser

500 gram Smakfulle pølser

1 fedd Hvitløk

0.5 stykk Rød chili

1 stykk Paprika

1 stykk Rødløk

2 stykk Vårløk

1 bunt Friske urter (valgfritt)

100 gram Fullkorn makaroni

150 gram Revet hvitost

2 spiseskje Smør

2 spiseskje Hvetemel

4 dl Melk

0.25 teskje Muskatnøtt

0.25 teskje Hvit pepper

0.5 teskje Salt

4 posjoner

bottom of page