top of page
Slik gjør du
Melken skal være kjøkeskapskald. Legg alle ingredienser bortsett fra smøret i en kjøkkenmaskin og elt på hastighet to i fem minutter. Øk deretter til tre og elt i fem minutter til.
1.
Skjær smøret i terninger og hell det oppi deigen. Elt i fem minutter på to og øk til tre. Elt i 10-12 min til sammen.
2.
Putt en plastpose over bollen. Legg et kjøkkenhåndkle over der igjen og la det stå på kjøkkenbenken frem til det er blitt dobbel størrelse. La det heller stå for lenge enn for lite. Min sto fire timer i dag.
3.
Lag fyllet. Rør sammen smør, brunt sukker, kransekakemasse og kanel i kjøkkenmaskinen.
4.
Hvelv deigen ut på melet flate og brett den noen ganger med en slikkepott før du kjevler den ut til et stort rektangel.
5.
Smør hele flaten med fyllet og brett den en gang. Bruk deretter ett pizzahjul og skjær strimler. Jeg fikk 26 stk.
6.
Rull sammen hver strimmel. Ta enden av strimmelen over snurren og fest den under. Sett til etterheving en time med et kjøkkenhåndkle over.
7.
Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker. Jeg har kjøpt mitt i sverige.
8.
Stek på 225 grader varmluft i 8-10 min. Smelt litt smør. Med en gang brettet er ute av ovnen så pensle hver kanelsnurr med litt smør. En veldig smakfull overraskelse😌
9.
Kanelsnurrer a’la Elin
Det er absolutt ingenting som slår god gjærbakst😋 Jeg har brukt grunnoppskriften på søt gjærdeig til Trines matblogg nå i flere år. I og med at jeg skulle bake boller til sommeravslutningen til guttungen, så valgte jeg å slenge ihop en deig til fryseren også. Hvis den kommer så langt da😉 Da ble det min egen versjon av kanelsnurrer.
#Middels #Snacks
Middels
Vanskelighetsgrad
50 min
Aktiv
4 t
Passiv
4 t 50 min
Total
Elin288
Se profil i appen
Ingredienser
900 g Hvetemel
150 g Sukker
1 stk Egg
5 dl Melk
150 g Smør
1 teskje Kardemomme
0.5 teskje Salt
25 g Gjær
180 g Kransekakemasse
100 g Brunt sukker
100 g Stekesmør
1 teskje Kanel
4 posjoner
bottom of page