top of page

Slik gjør du

Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle.

1.

Pisk sammen melk og egg, og varm opp til det er litt under lunket, ca. 30 grader.

2.

Hell melkeblandingen i bakebollen med de tørre ingrediensene.

3.

Elt deigen med eltekrok på lav hastighet til deigen slipper bollen, ca. 15 minutter. Spe på med mer mel hvis nødvendig.

4.

Tilsett romtemperert smør i terninger, og elt videre i 10 minutter.

5.

Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted i 40-50 minutter.

6.

Hakk melkesjokolade i biter.

7.

Når deigen er ferdig hevet: kna deigen raskt, del i 12 deler, lag en liten grop i hver del, legg melkesjokolade oppi, pakk deigen rundt, og trill til runde boller.

8.

Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett, dekk dem med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 20 minutter.

9.

Pensle bollene med egg, og stek i ovnen på 200 grader, midterste rille i 10-12 minutter.

10.

Hveteboller med melkesjokolade

Myke og saftige hveteboller med melkesjokoladebiter som vil falle i smak hos både store og små.

#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #Boller #Bursdag #Vinter #Sommer #Høst #Vår

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 40 min

Total

enkelmatglede

enkelmatglede

Se profil i appen

Ingredienser

500 g Hvetemel

50 g Sukker

0.5 pakke Tørrgjær

1 klype Salt

3 dl Helmelk

1 stk Egg

75 g Romtemperert smør

100 g Melkesjokolade

1.5 teskje Malt kardemomme

1 posjoner

bottom of page