top of page
Slik gjør du
Ha mel, melk (trenger ikke varmes opp på forhånd), gjær, sukker, egg, salt og kardemomme i en bakebolle.
1.
Elt deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Spe på med mer mel hvis nødvendig.
2.
Tilsett smør i terninger. Elt til deigen slipper kantene i bakebollen, og til alt smøret er blandet godt inn i deigen.
3.
Når deigen er ferdig eltet: dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i 1 time.
4.
Rør sammen mykt smør, sukker og kanel til en jevn krem.
5.
Når deigen er ferdig hevet: kjevle deigen til et rektangel og fordel kanelfyllet utover deigen.
6.
Lag enten vanlige kanelboller ved å rulle deigen til en pølse, og skjær i jevnstore deler.
For å lage kanelknuter / snurrer: brett den ene delen av rektangelet inn mot midten, brett deretter den andre delen over slik at de dekker hverandre. Skjær deretter ca. 1 cm tykke remser. Tvinn hver remse, snurr remsen rundt to samlede fingre, og form som en slags knute.
7.
Legg kanelknutene / snurrene / bollene på et bakepapirkledd stekebrett, og etterhev i 30 minutter.
8.
Pensle kanelsnurrene / knutene / bollene med sammenvispet egg, og stek deretter på 200 grader, midterste rille i ca. 12 minutt.
9.
Kanelsnurrer / kanelknuter / kanelboller
Kjært barn har mange navn! Uansett navn, disse kanelsnurrene / knutene / bollene er saftige og gode på smak. De er enkle å lage, men tar noe tid, og de passer til hverdagskos.
#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #Boller
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t 40 min
Passiv
2 t 10 min
Total
enkelmatglede
Se profil i appen
Ingredienser
900 g Hvetemel
5 dl Helmelk
25 g Fersk gjær
150 g Sukker
1 stk Egg
150 g Smør
1 teskje Kardemomme
0.5 teskje Salt
1 posjoner
bottom of page