top of page

Slik gjør du

Ha mel, melk (trenger ikke varmes opp på forhånd), gjær, sukker, egg, salt og kardemomme i en bakebolle.

1.

Elt deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Spe på med mer mel hvis nødvendig.

2.

Tilsett smør i terninger. Elt til deigen slipper kantene i bakebollen, og til alt smøret er blandet godt inn i deigen.

3.

Når deigen er ferdig eltet: dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i 1 time.

4.

Rør sammen mykt smør, sukker og kanel til en jevn krem.

5.

Når deigen er ferdig hevet: kjevle deigen til et rektangel og fordel kanelfyllet utover deigen.

6.

Lag enten vanlige kanelboller ved å rulle deigen til en pølse, og skjær i jevnstore deler.

For å lage kanelknuter / snurrer: brett den ene delen av rektangelet inn mot midten, brett deretter den andre delen over slik at de dekker hverandre. Skjær deretter ca. 1 cm tykke remser. Tvinn hver remse, snurr remsen rundt to samlede fingre, og form som en slags knute.

7.

Legg kanelknutene / snurrene / bollene på et bakepapirkledd stekebrett, og etterhev i 30 minutter.

8.

Pensle kanelsnurrene / knutene / bollene med sammenvispet egg, og stek deretter på 200 grader, midterste rille i ca. 12 minutt.

9.

Kanelsnurrer / kanelknuter / kanelboller

Kjært barn har mange navn! Uansett navn, disse kanelsnurrene / knutene / bollene er saftige og gode på smak. De er enkle å lage, men tar noe tid, og de passer til hverdagskos.

#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #Boller

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t 40 min

Passiv

2 t 10 min

Total

enkelmatglede

enkelmatglede

Se profil i appen

Ingredienser

900 g Hvetemel

5 dl Helmelk

25 g Fersk gjær

150 g Sukker

1 stk Egg

150 g Smør

1 teskje Kardemomme

0.5 teskje Salt

1 posjoner

bottom of page