top of page

Slik gjør du

Lag jordbærgelé etter anvisning på pakken, avkjøl noe, og hell deretter i serveringsglass. La geléen stivne i kjøleskapet i 4-6 timer.

1.

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.

2.

Ha fløte, melk, vaniljestang og frøene i en gryte, og kok opp. Trekk deretter gryten til side, og la stå i ca. 10 minutter for å trekke smak.

3.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vannet.

4.

Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene, og løs de opp i fløteblandingen. Deretter sil blandingen, og avkjøl til romtemperatur.

5.

Hvis ønskelig: tilsett lime. Hell deretter panna cottaen over den røde geléen. Sett i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet i 4-6 timer.

6.

Lag blåbærgelé etter anvisning på pakken. Avkjøl noe, og hell over panna cottaen. Sett geléen i kjøleskapet for å stivne i 4-6 timer.

7.

Pynt og server med friske bær.

8.

Panna cotta med gelé i det norske flaggets farger

Dette er en dessert som passer perfekt å servere på 17.mai da geléen har det norske flaggets farger. Det er en enkel dessert å lage, men vær oppmerksom på at den tar tid å lage.

#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #17. mai #Sommer #Vår

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

18 t

Passiv

18 t 30 min

Total

enkelmatglede

enkelmatglede

Se profil i appen

Ingredienser

1 pakke Jordbærgelé

1 pakke Blåbærgelé

3 dl Kremfløte

1 dl Melk

90 g Sukker

2 stk Gelatinplater

1 stk Vaniljestang

1 stk Lime

1 posjoner

bottom of page