top of page

Slik gjør du

Skrell begge rødbetene (VIKTIG: bruk engangshansker da betene avgir mye farge)

1.

Del den ene rødbeten i båter, og bak i stekeovnen på 180 grader til den er mør (ca. 40 minutter, men avhengig av størrelse). Når det er 15 minutt igjen av steketiden tar du hvitløksfedd i ovnen sammen med rødbeten.

2.

Riv den andre rødbeten på et grovt rivjern, og press limesaft over.

3.

Når den bakte rødbeten er ferdig kutter du bort det som eventuelt er blitt hardt. Deretter har du beten og hvitløksfeddene i en bolle, og kjører raskt med en stavmikser. Ha deretter revet rødbete i bollen.

4.

Finhakk sjalottløk og eple, og vend inn i rødbete-blandingen. Smak til med salt og pepper.

5.

Forvarm ovnen til 200 grader, skjær chevren i ca. 1 cm tykke skiver, og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen til chevren er varm og myk, men ikke flytende (ca. 2-3 minutter).

6.

Kutt reddik i skiver, og grovhakk hasselnøttkjerner.

7.

Anrett rødbet-blandingen, chevre og reddikskiver på en tallerken, og topp med hakkede hasselnøttkjerner.

8.

Rødbettartar med chevre

Denne retten tar noe tid å lage, men til gjengjeld er den enkel å lage, og sammensetningen av de ulike elementene gjør retten utrolig god på smak.

#Enkel #Hovedrett #Forrett #Vegetar

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 25 min

Total

enkelmatglede

enkelmatglede

Se profil i appen

Ingredienser

2 stk Rødbeter

2 fedd Hvitløk

0.5 stk Eple

0.5 stk Sjalottløk

0.5 stk Lime

2 stk Reddik

0.5 stk Chevre

1 neve Hasselnøttkjerner

Salt etter smak

Pepper etter smak

2 posjoner

bottom of page