top of page

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en bakebolle. Elt i 10 minutter. Dekk til og la den heve. I mellomtiden kan du skylle vårløken godt med vann og hakk. Legg til side.
Sett ovnen på full guffe, under og – over varme. Del deigen i noen like store boller. Jeg lagde 17 stk. ca. 100 g hver.
La dem stå på kjøkkenbenken i 10 minutter. Kjevl dem ut til tynt flatbrød, ca. 25 cm i diameter. Husk nok mel til utkjevlingen.
Ta en stor hånfull av hakket vårløk ca 30 g i en liten bolle, og strø på en klype salt. Bland litt og legg løken i den ene halvdelen av den utrullede deigen og fordel til et tynt jevnt lag. (la det være litt plass langs kanten for å forsegle senere) Ta den andre halvdelen over og lukk forsiktig. Forsegl sidene ved å trykke forsiktig ned og klem deigen litt. Den skal ligne en halvmåne.
Legg dem på en stekebrett og stek midt i ovnen til de blir gyllene. Ta dem ut og smør de med favoritt smøret ditt mens de er enda varme.
Server med honning, daddelsirup eller strøsukker til.
Kelane kan stekes både på takke og stekepanne!

1.

Kelana – flatbrød fylt med vårløk

Kelana er et tradisjonelt kurdisk flatbrød fylt med vårløk. Det er en stor favoritt blant lokalbefolkningen, og det serveres i nesten alle samlinger.
Jeg har brukt vårløk fra hagen og har brukt kun bladene. For at det skal vokse nye blader og da har jeg planten lenger nemlig helt til frosten kommer.
Så hvis du kjøper vårløk i butikken bruk hele løken. Den gir en fantastisk smak til dine kelane.

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t 10 min

Aktiv

15 min

Passiv

1 t 25 min

Total

golalasmatreise

golalasmatreise

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Hvetemel

3 kopper Vann

2 teskje Tørrgjær

2 teskje Sukker

2 teskje Salt

500 gram Vårløk

0 0 Salt

8 posjoner

bottom of page