top of page

Slik gjør du

Bland persille, raspet løk, kjøttdeig, litt pepper, salt, litt gurkemeie og risen sammen. Kna alle ingrediensene og lag små kjøttboller.

1.

Varm oljen i en kjele. Fres løken litt og tilsett gurkemeie og stek løken gyllen, ta den ut og legg det til side

2.

I den samme kjelen tilsette du resten av ingrediensene med 4 kopp kokende vann

3.

Smak til med salt

4.

Legg så kjøttbollene forsiktig i kjelen. Ta på lok og la det hele koke på middels varme i 45 minutter.

5.

Før servering har du på den stekte løken.

6.

Nytes med mors flatbrød eller ris.

7.

Kfte u Shorbaw - Saftige velduftende kjøttboller i Chana dal suppe

Chana Dal er splittete kikerter men den har en helt annen smak en vanlig kikert. De trenger ikke blottlegging og har en kort koketid. Dette er en mildt og lettvint gryte med mange gode smaker. En populær gryte i Øst Kurdistan. Den kan serveres med ris til eller bare spises som det er med mors flatbrød.

#Enkel #Hovedrett #Glutenfri

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

golalasmatreise

golalasmatreise

Se profil i appen

Ingredienser

400 gram kjøttdeig

4 spiseskje ris

1 stykk raspetløk

1 stykk hakket løk

1 teskje gurkemeie

0 0 Salt og pepper

2 teskje fersk eller tørket oregano

1 stykk kylling eller grønnsaksbuljong

0 0 olje

1 kopper chana dahl

5 posjoner

bottom of page