top of page

Slik gjør du

Bland sammen brunt sukker og sukker med smeltet smør. Rør godt sammen

1.

Tilsett egg og vaniljesukker. Rør med tresleiv

2.

Tilsett glutenfritt mel (gjerne litt og litt for å unngå klumper), natron og salt. Rør godt

3.

Tilsett sjokolade, nøtter og tranebær (gjerne fjern eller erstatt enkelte ingredienser om ønsket). Bruk hendene til å mikse og fordele ingrediensene godt

4.

Tildekk bollen med plastfilm og plasser i kjøleskapet i ca 30 minutter

5.

Varm opp ovnen til 170 grader og forbered stekebrett med bakeark

6.

Fjern deigen fra kjøleskapet og rull deigen ut til kuler (ca 50g per) og legg dem på stekebrettet. Pass på å ha god avstand mellom kjeksene ettersom de blir ganske store.

7.

Stek i ca 15 minutter (kjeksene skal ha en fin og gylden farge)

8.

Avkjøl på rist.

9.

Nytes best med et glass melk eller en god kopp kaffe!

10.

Glutenfrie Chocolate Chip Cookies

Glutenfrie sjokoladekjeks som vil bli svært godt tatt i mot av alle, både med og uten allergi! Lettlagde og nydelige med deilige biter av sjokolade, nøtter og tranebær. Sprø utenpå og myk inni - nam!

#Enkel #Dessert #Snacks #Barnvennlig #Familie #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t

Total

HanneRingstad

HanneRingstad

Se profil i appen

Ingredienser

300 g Glutenfritt fint mel

100 g Sukker

100 g Brunt sukker

120 g Smør

1 stk Egg

0.5 teskje Vaniljesukker

0.5 teskje Natron

0.5 teskje Havsalt

100 g Finhakket mørk sjokolade

50 g Finhakket hvit sjokolade

20-50 g Finhakkede valnøtter

20-50 g Tørkede tranebær

15 posjoner

bottom of page