top of page
Slik gjør du
Bland sammen brunt sukker og sukker med smeltet smør. Rør godt sammen
1.
Tilsett egg og vaniljesukker. Rør med tresleiv
2.
Tilsett glutenfritt mel (gjerne litt og litt for å unngå klumper), natron og salt. Rør godt
3.
Tilsett sjokolade, nøtter og tranebær (gjerne fjern eller erstatt enkelte ingredienser om ønsket). Bruk hendene til å mikse og fordele ingrediensene godt
4.
Tildekk bollen med plastfilm og plasser i kjøleskapet i ca 30 minutter
5.
Varm opp ovnen til 170 grader og forbered stekebrett med bakeark
6.
Fjern deigen fra kjøleskapet og rull deigen ut til kuler (ca 50g per) og legg dem på stekebrettet. Pass på å ha god avstand mellom kjeksene ettersom de blir ganske store.
7.
Stek i ca 15 minutter (kjeksene skal ha en fin og gylden farge)
8.
Avkjøl på rist.
9.
Nytes best med et glass melk eller en god kopp kaffe!
10.
Glutenfrie Chocolate Chip Cookies
Glutenfrie sjokoladekjeks som vil bli svært godt tatt i mot av alle, både med og uten allergi! Lettlagde og nydelige med deilige biter av sjokolade, nøtter og tranebær. Sprø utenpå og myk inni - nam!
#Enkel #Dessert #Snacks #Barnvennlig #Familie #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t
Total
HanneRingstad
Se profil i appen
Ingredienser
300 g Glutenfritt fint mel
100 g Sukker
100 g Brunt sukker
120 g Smør
1 stk Egg
0.5 teskje Vaniljesukker
0.5 teskje Natron
0.5 teskje Havsalt
100 g Finhakket mørk sjokolade
50 g Finhakket hvit sjokolade
20-50 g Finhakkede valnøtter
20-50 g Tørkede tranebær
15 posjoner
bottom of page