top of page

Slik gjør du

Bland vann og surdeigsstarter i bollen til en kjøkkenmaskin. Du trenger ikke blande til den er klumpfri

Har du ikke kjøkkenmaskin, følger du stegene for hånd

💡 Sørg for at du har en moden starter. Har du ikke det, bør du mate den, og la den stå over natten, slik at du kan starte bakkingen neste dag. For å sjekke om surdeigsstarteren er klar, kan du legge litt i en bolle med vann. Flyter starteren, så er den klar til å brukes.

1.

Blan mel og salt i bollen med vann og surdeigsstarter.
La kjøkkenmaskinen blande i ca 12 minutter på halv fart.
Dekk til bollen og la stå i romtemperatur i ca 6 timer.

🤷‍♂️ valgfritt: Om du vil, er det fint om du bretter deigen over seg selv i bollen etter ca 4-5 timer. Du kan gjøre dette 3-4 ganger med ca 20 min mellomrom. Det er ikke nødvendig, men det vil styrke deigen litt

2.

Ta deigen ut av bollen og legg på kjøkkenbenken med LITT (ikke mye) mel. Del deigen i to.

Spre mel og/eller rismel i to hevekurver

Strekk litt i deigene og brett dem over seg selv fra flere vinkler.

Legg deigene i hver sin hevekurv, med sømsidene opp. Dekk til og la ligge på kjøkkenbenken i ca 20 min før du setter dem i kjøleskapet over natten

3.

Sett en støpejernsgryte med lokk i ovnen, og kjør ovnen på max. Det er best om ovnen og gryten kan bli skikkelig varm, gjerne 45minutt.

Når gryten er glovarm, tar du den ut. Smør med litt olje, ha i litt solsikkefrø og eller sesamfrø (valgfritt) og legg surdeigsbrødet forsiktig oppi gryten. Det kan være lurte å vente surdeigsbrødet ut på litt bakepapir, slik at du kan løfte papiret med brødet på oppi gryten.

Sett på lokket og la stå i ovnen i 25 minutter.
Ta av lokket etter 25 minutter og la stå i 20 minutter.

Når brødet har fått så mørk skorpe som du ønsker, tar du ut brødet og lar det hvile på rist i minimum 20 min før du skjærer i det.

Gjenta med den andre brødeigen, eller la det stå i kjøleskapet til dagen etter. Det går helt fint

4.

Det enkleste surdeigsbrødet 🍞😮‍💨

Dødsbra surdeigsbrød uten for mye fikkelfakkel!

Å bake med surdeig kan fort overkompliseres, og det blir for mye greier før man i det hele tatt har startet. Sånn er det ikke med dette brødet.

🍞I denne oppskriften har jeg gjort det så enkelt som mulig, samtidig som den gir et veldig bra resultat.
Oppskriften er fleksibel, slik at det skal være mulig å lage brødet på travle hverdager.

🎉Perfekt for deg som vil komme i gang med surdeigsbaking.

Oppskriften gir to brød.

Du trenger:
Støpejernsgryte med lokk
Ovn

Fint om du har:
Kjøkkenmaskin
To hevekurver
Deigskrape (alltid en favoritt)

#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Prisbevisst #Glutenfri #Korn #Brød #Surdeig #Nordisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

6 t

Passiv

6 t 15 min

Total

Henrik

Henrik

Se profil i appen

Ingredienser

180 g Surdeigsstartee

520 g Vann

780 g Hvetemel

18 g Havsalt

4 posjoner

bottom of page