top of page

Slik gjør du

Finn frem alle ingrediensene og vei dem.

1.

Bland melk og vann i bollen til en røremaskin. Smuldre i gjæren og rør rundt

2.

Tilsett mel, salt, sukker i bakebollen. Koble til eltekroken og sett på lav hastighet i 3 minutter til du får en uniform klump som ikke henger fast i sidene

3.

Tilsett smøret og rør på høy hastighet i 4 minutter.
Smøret skal bli inkorperert og det skal ikke være synlige klumper av smør

4.

Dekk til bollen helt med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la heve i 40 minutter på et lunt sted

5.

Ta deigen ut på benken og del i 12 like store deler. Trill stykkene til rundstykker. Dekk til underveis slik at de ikke tørker ut

6.

Rull toppen av rundstykkene på en ren og fuktig klut. Dypp deretter rundstykket i bollen med valmuefrø, slik at frøene dekker toppen og sidene.
Sett på et stekebrett med toppen opp og gjenta for resterende rundstykker

7.

Med et lett press, trykk rundstykkene flate til de gjør motstand. Fukt brødstemplet og bruk det til å lage det karakteristiske merket i hvert rundstykke. Fukt mellom hver gang. Du skal ikke klemme så hardt at du skjærer inn i deigen.
Har du ikke et brødstempel, kan du forsøke deg med ikke-skarpe siden av en kniv. Øvelse gjør mester.

8.

Tenn ovnen på 190 grader varmluft.
Sett inn en tom stekeplate i bunnen, som du kan helle vann i mår du setter inn rundstykkene. Dette er for å få damp i ovnen, som hjelper til med hevingen

9.

La rundstykkene heve tildekket i 30 minutter

10.

Etter 30 minutter heving, og når ovnen er varm: sett inn rundstykkene midt i ovnen i 19 minutter.
Spray litt vann inn i ovnsrommet, eller fyll litt vann i den varme stekeplaten i bunnen, slik at du får damp i ovnsrommet
Rundstykkene er ferdige når de høres hule ut når du slår de på undersiden

11.

La rundstykkene få kjøle seg ned på rist i ca 10 minutter før du begynner å kutte i dem.

Vel bekomme!

12.

Møllehjul

Møllehjul! Hvorfor kjøpe frosne når du så enkelt kan lage dem selv! 👨🏻‍🍳
Dette er en slager hjemme hos oss i helgen! De er super enkle å lage, og det beste er at det nesten ikke blir noe oppvask, da det kun krever en bakebolle, en bolle til vallmuefrø og et desilitermål.

Denne oppskriften har jeg tweeket litt fra den oprinnelige oppskriften som jeg låner fra Conny
(Link: https://youtu.be/RDBPPnQxzVI )

Rundstykkene kan fryses. Derfor lager jeg som regel dobbel porsjon (24stk). Når du tar dem opp av fryseren, så husk å fukte dem lett og sett dem i ovnen på 180 grader i ca 9min

Har du ikke en bakemaskin, kan du selvsagt lage uten. Det krever bare litt mer godt gammeldags arbeid

OBS: for å lage mønsteret bruker jeg et brødstempel som jeg kjøpte for 22DKK hos Kunst og køkkentøj i Danmark.
Har sett at man også kan søke «Kaiser stamp» og kjøpe fra ebay. Anbefaler det dog ikke av miljøhensyn

#Enkel #Frokost #Lunsj #Travel hverdag #Glutenfri #Melk #Boller #Nordisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

35 min

Aktiv

1 t 26 min

Passiv

2 t

Total

Henrik

Henrik

Se profil i appen

Ingredienser

400 gram Hvetemel

80 gram Rugmel eller sammalt hvetemel

150 gram Melk

150 gram Kaldt vann

25 gram Fersk gjær

10 gram Salt

10 gram Sukker

20 gram Smør

20 gram Valmuefrø

7 posjoner

bottom of page