top of page

Slik gjør du

Finn frem en gryte og stek tomatpuréen i ett minutt, før du heller i hermetiske tomater. Sett på lav varme og la småputtre

1.

Stek kjøttdeigen på høy varme i 2 eller 3 omganger, for at kjøttdeigen ikke skal koke. Prøv å få stekeskorte på mest mulig av kjøttdeigen.

2.

Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gullerøtter (evt rasp). Ha olje i en panne og stek først løken i ca 3 minutter før du tilsetter hvitløken i 30 sekund. Tilsett deretter gullerøtter og stangselleri. Stek på høy varme i ca 7 minutter. Grønnsakene skal ikke brenne seg.

3.

Hiv kjøttdeigen oppi sammen med grønnsakene, og tilsett rødvin. Kok rødvinen inn til ca halvparten

4.

Bland inn kjøttkraft og tomatene. Tilsett laurbærblad, salt, pepper, oregano, timian og muskattnøtt.
La småkoke i ca en time

5.

Lag pasta. Lag et krater i melet, hvor du har i egg, salt og litt olje.
Bland sammen til du får en ball. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet

6.

Når bolognesen har småputtret i minst en time er det viktig å smake til med krydderet.

Sett på en stor kjele vann til å koke pasta i. Salte vannet som sjøvann.

7.

Ha litt mel på benkeplaten og rull ut pastadeigen. Lag pasta med en pastamaskin eller kniv. Ha litt mel på deigen om den blir klebrig. Pastadeigen skal være akkurat gjennomsiktig før du kutter den.

Kok pastaen i ca 4min (avhengig av tykkelse)

8.

Ha ferdikokt pasta i en skål eller på en tallerken. Ha på bolognese og rasp parmesan til å ha på toppen.

9.

Pasta bolognese 🍝

En italiensk bestemor hadde nok slått meg med sin tøffel, men jeg syntes denne bolognesen er god nok. Det er tross alt hjemmelaget (pastaen også!) 🇮🇹🍝👵🏼

Å bruke vin er valgfritt. Om du ikke vil bruke vin, så råder jeg deg til å smake til med eddikk for å få litt mer syre.

Tips er å lage masse. Jobben blir ikke mye større. Oppvasken er den samme, og bolognesen blir bedre etter noen dager

#Enkel #Hovedrett #Gourmet #Glutenfri #Egg #Tradisjonell #Pasta #Kjøtt #Grønnsaker #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

30 min

Passiv

1 t 30 min

Total

Henrik

Henrik

Se profil i appen

Ingredienser

4 spiseskje Olje

4 stk Gullerøtter

5 stk Stangselleri

2 stk Løk

3 fedd Hvitløk

600 g Kjøttdeig

1.5 spiseskje Tomatpuré

2 dl Rødvin (valgfritt)

2 dl Kjøttkraft

Pepper etter smak

Salt etter smak

4 stk Laurbærblad

3 boks Hermetiske tomater

Oregano etter smak

Timian etter smak

0.5 teskje Muskatt

Parmesan etter smak

6 posjoner

bottom of page