top of page

Slik gjør du

Riv hvitløk og løk

1.

Bland alle ingredienser sammen, gjerne med kjøkkenmaskin

2.

Legg deigen i en pose for hvile i kjøleskapet et par timer. Klipp så hull i ene hjørnet og tyt ut pølser som du legger på en vætet fjøl.

3.

Stek pølsene på litt over middels varme

4.

Del potetene i strips, og kok i godt, saltet vann i 5-7 min. Hell av vannet, og spre utover et stekebrett, krydre med pepper, hvitløkspulver, pepper og ringle over olivenolje. Stek i 20-25 min på 225 grader

5.

Serveres med en enkel salat og

6.

…Ajvar. Den får du på bla på Rema1000, Oda, Oluf.no og i utenlandske matbutikker

7.

Cevapcici med Ajvar

Dette er en rett fra Balkan, nærmere bestemt Kroatia hvor vi har seilt i 11 år. Pga korona har det blitt lite av det de siste par årene, derfor måtte Kroatia komme hit! Cevapcici er i utgangspunktet laget på nykvernet kjøtt, men i dag bruker jeg kjøttdeig. Ajvar er en paprikasaus fra samme område og helt nødvendig til denne retten😉

#Middels #Hovedrett

Middels

Vanskelighetsgrad

3 t

Aktiv

2 t

Passiv

5 t

Total

Hvaskalviha

Hvaskalviha

Se profil i appen

Ingredienser

400 g Kjøttdeig

1 stykk Egg

1 stykk Hvitløksfedd

0.25 stykk Løk

1 teskje Natron

1 teskje Spisskummen

1 teskje Salt

1 klype Pepper

3 stykk Poteter

3 spiseskje Olivenolje

2 teskje Hvitløkspulver

2 teskje Pepper

2 spiseskje Oregano

2 posjoner

bottom of page