top of page
Slik gjør du
Riv hvitløk og løk
1.
Bland alle ingredienser sammen, gjerne med kjøkkenmaskin
2.
Legg deigen i en pose for hvile i kjøleskapet et par timer. Klipp så hull i ene hjørnet og tyt ut pølser som du legger på en vætet fjøl.
3.
Stek pølsene på litt over middels varme
4.
Del potetene i strips, og kok i godt, saltet vann i 5-7 min. Hell av vannet, og spre utover et stekebrett, krydre med pepper, hvitløkspulver, pepper og ringle over olivenolje. Stek i 20-25 min på 225 grader
5.
Serveres med en enkel salat og
6.
…Ajvar. Den får du på bla på Rema1000, Oda, Oluf.no og i utenlandske matbutikker
7.
Cevapcici med Ajvar
Dette er en rett fra Balkan, nærmere bestemt Kroatia hvor vi har seilt i 11 år. Pga korona har det blitt lite av det de siste par årene, derfor måtte Kroatia komme hit! Cevapcici er i utgangspunktet laget på nykvernet kjøtt, men i dag bruker jeg kjøttdeig. Ajvar er en paprikasaus fra samme område og helt nødvendig til denne retten😉
#Middels #Hovedrett
Middels
Vanskelighetsgrad
3 t
Aktiv
2 t
Passiv
5 t
Total
Hvaskalviha
Se profil i appen
Ingredienser
400 g Kjøttdeig
1 stykk Egg
1 stykk Hvitløksfedd
0.25 stykk Løk
1 teskje Natron
1 teskje Spisskummen
1 teskje Salt
1 klype Pepper
3 stykk Poteter
3 spiseskje Olivenolje
2 teskje Hvitløkspulver
2 teskje Pepper
2 spiseskje Oregano
2 posjoner
bottom of page