top of page

Slik gjør du

Start med å koke opp sukker, vann og eddik til sukker er oppløst. Smak til med salt og pepper. Kjøl ned til romtemperatur. Skjær lange, tynne strimler agurk med en ostehøvel eller mandolin. Tilsett agurken i laken og la agurken ligge i laken til du skal spise.

1.

Forvarm ovnen til 200°c. Sett lettsaltet vann til koking. Skrell potetene og skjær de i skiver (ca. 6mm). Legg potetene i det kokende vannet i 5 minutter før du heller av vannet og lar potetene ligge i kasserollen.

2.

Klargjør ørretfileten ved å krydre den med salt, pepper og karri. Legg de på stekebrett, men ikke sett det inn i ovnen enda.

3.

Skjær løken i tynne skriver og stek i en stekepanne til den er blank og myk. Bland olje, ingefær, hvitløk, chili og karri i en bolle. Vend inn løk og poteter i marinaden, før du legger alt i en ildfast form.

4.

Sett formen på samme stekebrett som ørreten og sett i ovnen i 20 minutter. Etterpå er det bare å nyte indisk ørret med karripoteter og syltet agurk.

5.

Indisk ørret med karripoteter og syltet agurk

Til alle som elsker litt ekstra spice. 🤍🌶

#Enkel #Hovedrett #Indisk #Fisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

20 min

Passiv

40 min

Total

Hverdagslige_gleder

Hverdagslige_gleder

Se profil i appen

Ingredienser

2 stk Ørretfilet

0.5 teskje Revet ingefær

2 fedd Revet hvitløk

0.5 stk Finhakket chili

1 stk Løk i tynne skiver

4 stk Poteter i skiver

2 spiseskje Nøytral olje

3 teskje Karripulver

1 klype Salt

1 klype Pepper

1 stk Agurk

0.6 dl Eddik

0.8 dl Sukker

2 dl Vann

2 posjoner

bottom of page