top of page

Slik gjør du

Bland surdeigen inn i vannet for hånd, tilsett melet og elt i maskin ca 5min

1.

Etter 30min, strekk og brett deigen over seg selv til deigen strammer seg litt opp

2.

Vent nye 30min og gjenta forrige steg

3.

Vent nye 30min og gjenta forrige steg

4.

Vent nye 30min og gjenta forrige steg

5.

Vent nye 30min, velt deigen ut på benken og stram opp deigen ved å skyve deigen rundt med deigskrape

6.

La deigen hvile 20min, forbered hevekurv mens du venter

7.

Etter at deigen har fått hvile 20min, brett deigen som en konvolutt, og "sy" den sammen på toppen. legg den deretter over i hevekurven

8.

Avhengig av temperatur og hvor aktiv starteren er, kan hevekurven nå enten settes i kjøleskap eller heve ferdig på benken før den settes i kjøleskap

9.

La deigen kose seg i kjøleskapet i 8-72t. Jo lenger tid i kjøleskap jo mer vil smaken utvikle seg. Normalt kan den stå over natten, og stekes morgenen etter.

10.

Når brødet skal stekes, benytt ønsket stekemetode (gryte, pizzastein, stål). Varm opp ovnen med gryte/stein/stål inne (så varmt som mulig) i ca 30-60min. sett inn et stekebrett nederst i ovnen de siste 15-20min

11.

Hvis du steker i gryte, dropp dette steget.
Kok opp ca 5dl vann, og tilsett til stekebrettet nederst i ovnen når brødet settes inn

12.

Ta brødet ut av kjøleskapet, ha det over på pizzaspade eller liknende. Snitt i brødet for å få en kontrollert heveprosess i ovnen. sett deretter brødet i ovnen, og skru av ovnen de første 18min av steketiden. hvis du steker med gryte, ha på lokket de første 18min.

13.

Fjern damp (eller lokk), skru på ovnen på ca 210 grader, og stek videre i ca 18min (eller til brødet når 96 grader i interntemperatur)

14.

Lyst landbrød med surdeig

En bitteliten twist på det klassiske landbrødet, hvor rug er byttet ut med bygg.

#Middels #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Glutenfri #Brød

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

Illegalt_Bakeri

Illegalt_Bakeri

Se profil i appen

Ingredienser

400 g Siktet hvetemel

50 g Sammalt byggmel

90 g Surdeigsstarter

9 g Salt

337 g Vann

4 posjoner

bottom of page