top of page

Slik gjør du

Skrell appelsinen ved hjelp av kniv og sterke hender. Anbefaler å dele skallet i 4 før man skreller det av.

1.

Kok dette i 2 liter vann i 2 timer mens du ser en fotballkamp. Sørg for at appelsinen er under vann. Den vil flyte i starten. Da kan det være greit å f.eks. legge en asjett på toppen slik at den holder seg neddykket🐟

2.

Etter to timer koking av skallene, sil dem av og kjøl dem helt ned.
Deretter, kok sukkeret sammen med 650 g vann. Når det koker legger du appelsinskallene oppi. Nå skal det reduseres ned til sirup. Dette kan ta lang tid, men du trenger ikke å følge veldig nøye med. Skallet bør koke i ca. 2 timer. Smaksprøver er lov underveis for å bestemme hvilken konsistens du liker best. Jo lenger du koker, jo hardere blir de. Koker du for lenge og det bare er tjukk sirup i pannen sammen med skallene kan skallet bli for mye karamellisert og knallharde.

3.

Når du er happy med konsistensen og smaken tar du skallene av og kjøler dem helt ned, i f.eks. kjøleskap eller på terrassen. Kutt dem så opp i strimler eller andre former du måtte ønske.

4.

Smelt sjokolade i vannbad. Dette er en delikat prossess. Vær tålmodig. Samtidig må du være effektiv. Sjokoladen blir klumpete hvis du sumler for mye.
Når sjokoladen er smeltet dypper du det deilige appelsinskallet i sjokolade og kjøler det ned i kjøleskap eller på verandaen. Eller kanskje du har altan. Eller balkong.

5.

Sim salla bim! Ser ikke veldig delikat ut, men er sabla godt. Namnam🤤

6.

Appelsinsjokolade

Hva er nammenam? Sjokolade og apelsinskall! Eller appelsinskall er ikke så godt, men med litt sukker blir det ganske digg.

Det finnes mange metoder, men denne er mest sytalaus (fremprovoserer minst syting).

Denne oppskriften er nok til å gi til mor, far, søster, bror, bestemor og bestefar, samt for egen nytelse. Hva venter du på? Sett i gang!

#Enkel #Dessert #Snacks #Familie #Melk #Nordisk #Jul #Påske #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

3 t

Passiv

4 t

Total

Jonathan

Jonathan

Se profil i appen

Ingredienser

6 stk Appelsin

800 g Kokesjokolade

650 g Sukker

650 g Vann

8 posjoner

bottom of page