top of page

Slik gjør du

Lag Biga:
Bland ingrediensene og la stå over natten. Forslag: lag denne kl. 17 og begynn baking 09.00 dagen etterpå.

1.

Den skal ha hevet til dobbel størrelse morgenen etter

2.

Bland resterende av ingredienser utenom 20 g vann. Miks i ca. 5 min. Bland inn de resterende 20 g vann mens du mikser.

3.

Legg deigen i en firkantet, oljet ildfast form. Gjennomfør stretch and fold (se neste steg eller instruksjonsvideoer på nett). La hvile i 30 min

4.

Dra ene siden over den andre uten å revne deigen. Gjør det på alle fire sidene og la hvile i 30 min til.

Dette er prosessen frem til du skal forme til et brød:

Stretch and fold 1
Hvile 30 min

Stretch and fold 2
Hvile 30 min

Stretch and fold 3
Hvile 30 min

Stretch and fold 4
Hvile 45 min

5.

Strø masse mel på bordet. Vend deigen på bordet og del den i to lange brød. Man kan også dele dem i rundstykker.

6.

Strø mel over dem og la dem heve med kjøkkenklut over i 30-60 min. Skru på ovnen på 260 grader.
Stikk fingeren forsiktig i deigen og se hvordan den reagerer. Dersom den går fort tilbake til opprinnelig form må den hvile lengre. Dersom den går sakte ut til opprinnelig form, da er den klar.
Damp brødene i 10 min ved å helle kokende vann i bunnen av ovnen 5 min før steking. Resterende 10 min av stekingen må du sørge for at det ikke er vann i. Hell gjerne vannet på en langpanne. Da tar du bare ut langpannen etter 10 min.

Oppsummert:
10 min damping, 260 grader
10-15 min vanlig steking, 250 grader

7.

Etter totalt 20-25 min steking bør de se slik ut. Husk at lyst brød ikke holder seg så lenge så pass på at du trykker i deg de deilige ciabattaene med en gang😋

8.

Ciabatta

#Middels #Lunsj #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Lavfett #Glutenfri #Korn #Brød #Italiensk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t 20 min

Aktiv

17 t 40 min

Passiv

19 t

Total

Jonathan

Jonathan

Se profil i appen

Ingredienser

150 g Hvetemel

90 g Vann

0.2 g Tørrgjær

270 g Vann

10 g Salt

5 g Tørrgjær

20 g Vann

240.2 g Biga

4 posjoner

bottom of page