top of page

Slik gjør du

Finn frem en stor gryte og stek rødløk

1.

Etter at rødløken har blitt gyllen, tilsett selleri og gulrot

2.

Hell oppi halvparten av rødvinen og la den koke helt bort

3.

Tilsett kjøttet. Del det godt opp i små biter og tilsett salt og pepper underveis. Det er ikke nødvendig å treffe på mengden salt og pepper, men start krydringen.

4.

Når alt kjøttet har blitt brunt og all kraften fra kjøttet har fordampet, tilsett resten av rødvinen

5.

Når rødvinen har fordampet, legg til passata, tomatpuré og knuste tomater

6.

Tilsett kokende vann. La dette koke på lav varme i ca. 4 timer. Smak til med salt og pepper kontinuerlig. Legg til vann ved behov underveis. Den må ikke bli for tykk for tidlig. Dersom du føler den er for flytende etter fire timer lar du den koke til du er fornøyd med konsistensen.

7.

Når du oppnår ønsket konsistens og den har kokt lenge nok, tilsett helmelk og la den småputre i 5 minutter

8.

Ragú

En langtidskokt bolognese

#Enkel #Hovedrett #Pasta #Kjøtt #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

4 t

Passiv

5 t

Total

Jonathan

Jonathan

Se profil i appen

Ingredienser

3 stk Selleristenger

3 stk Store Gulrøtter

1 stk Rødløk

Olivenolje etter smak

2 dl Rødvin

500 g Storfe

500 g Svin

150 g Tomatpuré

1 liter Passata

400 g Knuste tomater

Salt etter smak

Pepper etter smak

1 liter Varmt vann

2 dl Helmelk

6 posjoner

bottom of page