top of page

Slik gjør du
Finn frem alle ingredienser.
- kutt bort svoren fra guancialen og del den opp i små terninger
- riv en solid håndfull med peccorino romano
- sett vann til spaghetti på kok
1.
Visp ett egg og peccorino til en eggerøre-ish. Tilsett pepper. Du kan tilsette salt nå, men guancialen er meget salt så du trenger ikke det i denne retten.
2.
Så fin den ble
3.
Når pastaen nærmer seg ferdig slenger du guancialen på pannen. Bruk olivenolje. Ikke bruk mer en nivå 7 på pannen. Går du høyere enn det kan både stekepannen og olivenoljen bli dårlig.
4.
Sett av litt pastavann
5.
Hell spaghettien på pannen og hør at det freser godt. Sett pannen så til sides og vent til den er godt nedkjølt. Når den er nedkjølt tilsetter du «eggerøren» og litt pastavann. Er det for varmt blir retten tørr og klumpete. Her er det mye bedre å vente til den er kald enn å tilsette når den er varm.
6.
Rør det hele sammen og se hvor kremete og digg den blir. Hvis du ikke synes at guancialen/pancettaen/baconen gjorde retten salt nok kan du tilsette salt nå.
Enjoy🤌🏼
7.
Spaghetti Carbonara
Autentisk Carbonara. Denne kan gjøres på mange måter. Bytt ut guanciale (grisekjaker) med pancetta eller bacon. Bruk en rimelig parmesan i stedet for peccorino. Mange veier til suksess, men selv denne oppskriften ville gjort en italiener stolt🇮🇹🍝👨🏼🍳🤌🏼
Det skal også sies at denne oppskriften ikke koster så fryktelig mye mer enn en toro-carbonara. Trenger ikke være dyrt selv om det smaker himmelsk.
#Middels #Hovedrett #Travel hverdag #Gourmet #Glutenfri #Egg #Melk #Pasta #Kjøtt #Italiensk
Middels
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
5 min
Passiv
15 min
Total

Jonathan
Se profil i appen
Ingredienser
100 g Spaghetti
1 stk Egg
1 neve Peccorino Romano revet
40 g Guanciale
1 klype Pepper
2 spiseskje Pastavann
1 posjoner
bottom of page