top of page

Slik gjør du

Knus sjokolade og mandler i en kjøkkenmaskin til det er nesten helt finmalt

1.

Pisk eggehvitene til den er stiv

2.

Tilsett sukker litt og litt i eggehvitene mens de piskes på høy hastighet til marengs.

3.

Når marengsen er blank og du kan lage en tydelig topp med vispen, vender du mandlene og sjokoladen forsiktig inn med en slikkepott.

4.

Dekk et stekebrett med en makronmatte eller bakepapir merket med ringer på størrelse med en 5kroning. Du trenger 30 ringer

5.

Ha kremen i en sprøytepose og lag runde topper som akkurat fyller ringene på brettet. Få dem så like i tykkelsen som mulig.

6.

Bank stekebrettet hardt i benken 10-12 ganger for å få ut luftbobler og for å få en slett overflate

7.

Sett ovnen på 160 grader, over og undervarme

8.

La brettet stå på benken i 30-40 minutter til det har blitt en liten hinne på makronene.

9.

Sett brettet midt i ovnen i 15-20 minutter, avhengig av hvor seige du ønsker dem. De blir tørrere dess lengre tid de stekes

10.

Lag sjokoladekrem:

Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til det har smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl kremen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose.

11.

Sprøyt ønsket mengde krem på halvparten av makronene før du legger den andre halvparten oppå

12.

Tips: Hvis du ikke skal servere dem i løpet av de neste par dagene kan du fryse dem ned. De tiner igjen på et kvarter, så de kan tas rett fra fryseren og legges på fat til gjestene.

13.

Vepsebolmakroner

Vepsebol har vært en av de faste slagene i rekken med julekaker. Jeg har alltid hatt en svakhet for disse og fundert på hvordan jeg kunne gjøre en grå klump mer delikat. Løsningen ble å kombinere dem med en av mine andre favoritter på kakebordet, makroner. Sammen med en mørk sjokoladekrem gikk vepsebolene fra gode til fantastiske.

#Middels #Dessert #Egg #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 40 min

Total

Kakestykket

Kakestykket

Se profil i appen

Ingredienser

2 stykk Eggehviter

125 gram Sukker

100 gram Mørk sjokolade

100 gram Mandler

200 gram Mørk kokesjokolade

1 dl Kremfløte

150 gram Meierismør

15 posjoner

bottom of page