top of page

Slik gjør du

Skrell poteter, og skjær dem i 1/2 cm skiver.
Råstekes i olivenolje. Krydres med salt og pepper, samt litt av hvitløken.
Finhakk resten av hvitløken, og ha den i en gryte sammen med Mutti tomat, litt salt og pepper. La dette koke lett.
Om den tykner for fort, har du i litt vann.
Padron paprika vaskes, stekes med 1 ss margarin og litt olivenolje. Ha i rødløk. Tilsettes etter hvert sesam, salt og pepper.
Ørretfilet stekes med 2 ss margarin. Ca. 2-3 min på hver side. Krydres med salt og pepper. Om skinn på fileten, fjernes dette før servering.
Tomatsaus i bunn. Paprika og poteter legges på, før ørretfilet legges på topp. Herlige smaker.
Her kan dere også bruke laks eller hvilken som helst hvit fisk. Passer ellers sammen med kylling eller svin. Kan ellers serveres som en veganer/ vegetar rett. Lykke til.

1.

Ørretfilet med Padron paprika og råstekte poteter.

Padron-paprikaen er oppkalt etter regionen der de tradisjonelt ble dyrket, nemlig i Padrón, Galicia i Nordøst-Spania. Padron-paprikaene høstes før de er fullmodne og er sjeldent større enn ti cm. De har en avlang form og har som regel en kraftig grønnfarge, men noen padron kan også være gule. Her kommer en oppskrift der Padron er hovedgrønnsak, anrettet med ørret, råstekte poteter og rødløk. Sammen med en smakfull tomatsaus med sort hvitløk.

#Enkel #Hovedrett #Fisk og sjømat #Travel hverdag #Fisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Ingredienser

360 g Ørretfilet

100 g Padron paprika

240 g Poteter

1 dl Mutti hakkede tomater

3 spiseskje Margarin

6 spiseskje Olivenolje

3 fedd Sort hvitløk,Krydra.no

1.5 teskje Salt

1 teskje Pepper, kvernet

1 teskje Sesamfrø, lyse

1 stk Rødløk

2 posjoner

bottom of page