top of page
Slik gjør du
Alt krydder brukt i retten, er fra en lokal leverandør på krydder. Krydra.no holder til på Malmbryggen i Arendal. Her finner dere mye topp krydder.
Hvalkjøtt kjøres sammen med ½ løk og 150 – 200 gr. poteter i en foodprosessor.
Spe inn 1 egg, 2 dl. h-melk, 1,5 ts. Salt og 1 ts. Pepper og timian.( salt og pepper er deler av hva som er opplyst her).
Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet.
Kok opp vann tilsatt grønnsaksbuljongen i en passe gryte, som du kan fortsette å lage frikasse i.
Forme boller – 20 stk. får du av denne oppskriften.
Ha i boller. Når de flyter, lar du dem trekke i ca. 10 min.
Ta dem ut, og legg dem i en bolle. Sil kraften, ta vare på 1 ltr.
1.
Skrell og kok poteter til de er møre, om du ikke allerede har kokt alle poteter tidligere. (Hol dem da varme).
Kutt opp alle andre grønnsaker i passe terninger. Freses i 2 ss. Margarin.
Tilsett så kraften og 2 dl. melk.
La dette småkoke i 15-20 min – til grønnsaker er møre.
Jevnes så med maizena, og det får småkoke til sausen tykner. Smak til med resten av salt og pepper.
Ha i hvalboller, og la det trekke 10 min, eller til boller er gjennomvarme.
Sil poteter når de er kokt.
Du finner mere historie rundt denne oppskriften på:
kokkengeir.blogg.no
2.
Bollefrikase’ av ferskt hvalkjøtt.
Hvalkjøtt har i den senere tid utviklet seg til å bli en delikatesse. Ferskt hvalkjøtt selger stort om sommeren. Hvalkjøtt er sjømat, og har mye av de samme helsemessige fordeler som fisk. Kjøttet er magert, kun 5 gr. fett – 70 gr. proteiner pr/100 gr. Også høyt på jern, kalsium og magnesium.
Hvalbiff har mange satt sin elsk på. En god hvalbiff er ikke å forakte, med der finnes mye annet å lage på dette gode kjøttet. Kjøttet har en dyp rød farge, nesten over i sort. Hvalkjøtt må tilberedes med kjærlighet.
Min oppskrift, som jeg ble utfordret til å lage, er slik jeg kan tenke meg den har vært laget tiilbake i tid.
Håper den faller i smak.
#Middels #Hovedrett #Lavfett #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t 10 min
Aktiv
25 min
Passiv
1 t 35 min
Total
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Ingredienser
450 gram Hvalkjøtt
200 gram Poteter
1 stykk Egg
200 gram Kepaløk, vanlig gul
100 gram Purreløk
200 gram Sellerirot
200 gram Gulrot
2 dl H-melk
1 liter Vann
2 teskje Grønnsaksbuljong
3 teskje Salt,Hawaii sort Lava.
1 teskje Sitrontimian, vanlig timian
2 teskje Pepper støtet, Kampot
1 teskje Sennepsfrø,støtes
2 spiseskje Maizena, blandet ut i litt kaldt vann
8 stykk Poteter, middels(små 12stk)
4 posjoner
bottom of page