top of page
Slik gjør du
Fileten skjæres opp i 6 like biffer.
Poteter deles i skiver, på langs av poteten.
Kepaløk og paprika kuttes i passe terninger.
Reddiker deles i båter.
I en stekepanne, stekes potetskiver gyllen brune på begge sider. Krydres med salt og pepper.
Fisken stekes i en annen stekepanne, lett på begge sider. Ta ut fisken av pannen.
Tilsett sjampinjong, paprika og løk. Freses et par minutter.
Tilsett så tomat og paprikapulver, og fløten. Rør om, og legg så fisken tilbake i sausen. Press saften av sitronen over.
La fisken få trekke i sausen i 3-5 min. før servering. Smak til med salt og pepper.
I tiden fisken trekkes, stekes squash og reddiker lett i smør. Krydres med salt og pepper.
1.
Denne retten tar ca. 15-20 min å lage, om du er strukturert på kjøkkenet. Finn frem alt før du starter. Tenk på hva som tar lengst tid. I dette tilfellet, er det å skjære opp alt riktig. Følg eller oppskrift.
2.
Breiflabb i tomat og paprikasaus.
Sesong for breiflabb, går gjennom hele året. Breiflabb for meg er selveste “indrefileten” i havet. Kjøttet er godt beskyttet under flere lag med skinn/hinner. Kjøttet er hvit i fargen når alle lag er skjært bort. Der er kun et midtbein. Kjøttet er lett å skjære fra beinet. Tilbake har du 2 fileter. Kjakene på flabben er også god mat. Må bare prøves. Her er en oppskrift, basert på fileten.
Alt av krydder er fra krydra.no
Bestill med kode kokkengeir10
og få 10 % på din bestilling.
#Middels #Hovedrett #Fisk #Melk #Fisk og sjømat #Nordisk #Vinter #Sommer #Høst #Vår
Middels
Vanskelighetsgrad
25 min
Aktiv
5 min
Passiv
30 min
Total
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Ingredienser
300 g Breiflabb filet
4 stk Poteter
6 stk Redikk
12 skive Squash
0.5 stk Kepaløk
0.25 stk Paprika, rød
5 stk Sjampinjong, First Price el.
1.5 dl Kremfløte
1 teskje Tomatpulver
1 teskje Paprikapulver
1 teskje Tapioka/maizena
2 stk Sitronbåter
2 spiseskje Sitronsaft
Salt og pepper etter smak
2 posjoner
bottom of page