top of page

Slik gjør du

Ha jordbærgele pk. og 5 dl. vann i en gryte. Kokes opp og kjøles ned.
Varm opp klementinjuice, og rør inn 5 myke gelatinplater. Kjøles ned.
Smelt smøret forsiktig på svak varme.
Knuste pepperkaker røres godt inn.
Ha bakepapir i bunnen av en rundform – 24 cm. Klipp av overflødig papir.
Press pepperkakerøren i formen, og sett den kjølig til bunnen er stivnet.
Rør sammen kremost, lettømme og melis.
Pisk kremen til passe krem. Ikke for mye – heller litt for lite.
Vend kremen inn kremost og rømme.
Klementinjuicen vendes så inn – røres forsiktig til alt er mikset godt.
Helles forsiktig over i formen, og settes så kjølig til kremen er stivnet. 4-5 timer.
Finn frem en spiseskje. Hell så den avkjølte jordbærgeleen på spiseskjeen, slik at geleen fordeles greit over toppen.
Settes så kjølig igjen til geleen er stivnet helt.
Pynt kaken med bær, porsjonsvis, eller på kaken – hel.
Server ellers med den gode klementin marmeladen.

1.

Deilig ostekake til morsdagen.

https://kokkengeir.blogg.no/julens-herlige-ostekake.html

Denne kaken kan godt lages til morsdagen i morgen. Bruk da annen kjeks i bunnen. Om du har rester etter julens bakst, ja da nytter du deg av det.

Denne vil falle i smak for de som liker ostekake. Kan lages som en hel kake, eller i glass. Form 24 cm. Litt tidskrevende, da lagene må stivne for ikke å ødelegge kaken. Her kommer min versjon av en smakfull ostekake.

#Middels #Dessert #Glutenfri #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

3 t

Passiv

5 t

Total

KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Ingredienser

250 g Kremost naturell

3 dl Rømme

2.5 dl Clementine juice

1 pakke Jordbærgele

5 dl Vann

3 dl Kremfløte

1 teskje Vaniljesukker

5 stk Gelatinplater, bløtlagt.

75 g Melis

300 g Pepperkaker

1.5 dl Margarin, smør- smeltet.

12 posjoner

bottom of page