top of page

Slik gjør du

Bland kjøttdeigen gost sammen med egg, maizena, gyroskrydder, salt, pepper, finhakket løk og vann. Del deigen i 6 like deler. Formes til pølser og tres på hver sitt grillspyd.

1.

Finn frem en passe gryte og lokk. Tilsett havreris, vann og salt. La det småkoke/trekke i 13-15 min under lokk. Må ikke tørrkoke, da det vil bli tørt. Når risen er ferdig, røres smøret inn.

2.

Salat med avokado og fetaost.
Skyll alle grønnsaker før bruk. Kinakål/salatblader finsnittes og legges i en skål. Kutt avokado og tomater i passe terninger. Løken i skiver. Legges på salaten. Ha på fetaost og drypp over oljen. Dressingen lages med rømme, sitronsaft, salt, pepper og finknuste allehåndefrø. Legg opp retten og nyt de gode smaker.

3.

Gyroskrydret Souvlaki grillspyd med avocado og fetaost salat.

Souvlaki er en typisk Gresk rett. Grillspyd av kjøttdeig, kan være av lam, storfe, svin eller kylling. Gyroskrydder er også et typisk Gresk krydder.

#Enkel #Hovedrett #Kjøtt #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Ingredienser

400 g Storfe kjøttdeig

1 stk Egg

1 spiseskje Maizena

0.5 dl Vann

2 teskje Gyros kryddermiks, Krydra.no

0.5 teskje Keltisk salt, Krydra.no

0.5 teskje Pepper hvitt, Krydra.no

1.5 dl Havreris

2.3 dl Vann, ca

200 g Kinakål eller annen salat, store blader

2 stk Tomater

3 spiseskje Fetaost, marinert i olje

5 spiseskje Olje fra fetaost

1 spiseskje Sitronsaft

1 stk Vårløk , stilk

1 klype Salt

1 klype Pepper kvernet

5 spiseskje Lettrømme

3 stk Allehåndekorn

1 klype Salt

1 klype Pepper

2 spiseskje Smør

0.5 stk Løk, Kepa

3 posjoner

bottom of page