top of page

Slik gjør du

Start med å koke opp melk. Ha i smør, og ka det smelte. Rør så i semulegryn.
Rør under stadig omrøring i 6-7 min.

1.

Rør så inn hvetemel litt etter litt. Ta deigen ut av gryten og spe videre med hvetemel til deigen slipper bordet. Jobb med rene gummihansker eller dobbelt med engangshansker da det er noe varmt og klissete å jobbe med.
Du vil nok spe inn litt over 2 kg mel.

2.

Del opp i 20 like emner, og la dem hvile litt under klede. Gjerne litt fuktig.

3.

Bruk en rillet kjevle når du kjevler ut lefser. De skal nesten kunne sees gjennom. Firkantet eller runde, det bestemmer du selv.

4.

Takken varmes opp. Stek kling på 3/4 styrke for å holde kontroll ved steking.
Børst bort mel mellom steking, eller de vil svi seg. Når det bobler, snur du lefser og steker dem ferdig. Legg de ferdige lefser mellom fuktige kleder. Legg klede også på topp. Når alle er ferdig, kjøles alle ned, pakkes og fryses om du ønsker det. Kling kan smøres med smør og sukker, og- eller kanel. Nytes også med sylte, rømme og sennep. Eller røket laks, eggesalat. Her er det kun fantasien som stopper deg.

5.

Kling lefser.

Kling kommer fra Buskerud og er to løvtynne lag av en rund lefse som smøres med smør og sukker. Så skjæres den i kakestykker.

#Middels #Tradisjonell #Glutenfri #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

3 t

Aktiv

30 min

Passiv

3 t 30 min

Total

KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Ingredienser

2 liter H-melk

300 g Smør

3 dl Semulegryn

2.5 kilo Hvetemel

1 posjoner

bottom of page