top of page

Slik gjør du

1) Behold noen blader av hjertesalat til pynt. Resten finsnittes, og legges fordelt på 4 tallerkner.
2) Skjær laksen i tynne skråskjærte skiver på ca. 2-3 mm.
3) Fordel laks og scampi på de 4 tallerkner.
4) Pynt med snittet vårløk og agurk.
5) Finternet hvitløk, ingefær og hvitløk og litt vårløk blandes inn i soyasaus iblandet saften av 1/2 lime.
6) Ha til slutt på båter med lime før servering.
Om du vil, kan du riste litt sesamfrø o strø på.

1.

Sashimi til hverdagsmat.

Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av biter av rå fisk eller andre sjødyr og som serveres med tilbehør som for eksempel hvit reddik, wasabi, syltet ingefær og soyasaus. Også tynne rå strimler av oksekjøtt kan inngå i sashimi. Visse råvarer tillages før serveringen, som for eksempel blekksprut. (Wikipedia).

Her anrettet med marinert kokt scampi, vårløk, soyasaus med finkuttet hvitløk, paprika og ingefær. Også brukt finsnittet hjertesalat. Dette er også en lavkarborett.

#Enkel #Hovedrett #Lavkarbo #Lavfett #Japansk #Fisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

Passiv

25 min

Total

KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Ingredienser

600 gram Salma eller Frøya laksefilet

2 pakke Scampi, marinert-Fiskemannen

1 stykk Hjertesalat

30 gram Paprika,rød

30 gram Ingefær, syltet

2 stykk Hvitløksfedd

0.5 dl Soyasaus

2 stykk Lime

12 stykk Agurkskiver

2 stykk Vårløk stilker

4 posjoner

bottom of page