top of page

Slik gjør du

Forhåndsvarm ovnen til 170 grader varmluft.

1.

Smelt sjokolade og smør i en gryte på middels varme

2.

Pisk lett sammen sukker og egg, og rør inn i den smeltede sjokoladen. Her er det lurt å bruke en stavmikser.

3.

Smør porsjonsformer med et tynt lag formfett eller matolje og fyll halveis opp med fondantrøren.

4.

Stek i 7 minutter, rist litt i formen, den skal ha satt seg litt. Er den før løs så kan du steke den litt til, men husk at kjernen skal være flytende.

5.

Sjokoladefondat

Sjokoladefondant er et legendarisk bakverk, og denne versjonen med mørk sjokolade er perfekt til gode bær, vaniljeis eller bærsaus. Denne er laget uten mel, og blir litt mer sufflerende, og det skader jo ikke!

#Middels #Dessert

Middels

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

KokkenogKonditoren

KokkenogKonditoren

Se profil i appen

Ingredienser

100 g Smør

125 g Mørk sjokolade

50 g Sukker

3 stykk Egg

4 posjoner

bottom of page