top of page
Slik gjør du
Rens og ta bort skjellene som ikke er lukket! Og test ut knipse tekniken som forklart i beskrivelsen ;)
1.
Fres løk og hvitløk i rapsolje i ca. 2-3 min. i en kjele.
2.
Ha i skjellene og damp de under lokk i ett minutt.
3.
Ha i fløte og hvitvin og damp videre under lokk til skjellene åpner seg. Pass på å ikke dampe blåskjellene for lenge!
4.
Rasp av skallet av 1 lime og smak til med saften av limen, salt og pepper. Ha over vårløk og frisk koriander.
5.
Nå er de klare og kan serveres med pomes frites eller godt brød og aioli 👌🏻☺️
6.
Blåskjellsuppe
Deilig blåskjellsuppe med asiatisk vri!
I dag lærte jeg noe nytt som jeg vil dele med dere. Man skal jo renske og plukke ut de skjellene som ikke har lukket seg før de dampes! Men visste du at hvis du knipser på et blåskjell som er åpent så hendet det at det lukker seg!!? Og hvis den ikke gjør det! Så kast den! Prøv knipse teknikken!👌🏻
#Middels #Hovedrett #Melk #Suppe #Fisk og sjømat #Asiatisk #Sommer
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
5 min
Passiv
25 min
Total
Konatilgrillkongen
Se profil i appen
Ingredienser
1 stk Finhakket løk
2 stk Hvitløksfedd
2 spiseskje Rapsolje
2 pakke Blåskjell - nett
4 dl Fløte
3 dl Hvitvin
1 stk Lime
1 bunt Koriander
2 pakke Vårløk
4 posjoner
bottom of page