top of page

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C).

1.

Legg kyllingen i en stekepanne; krydre rikelig innvendig og utvendig med løkpulver, salt og pepper. Plasser 3 ss smør i kyllinghulen; legg dunkler av det resterende smøret på utsiden av kyllingen. Skjær selleri i 3 eller 4 stykker; legg i kyllinghulen.

2.

Stek kyllingen uten lokk i den forvarmede ovnen til den ikke lenger er rosa ved benet og saften er klar, ca. 1 time og 15 minutter. Et øyeblikkelig avlest termometer satt inn i den tykkeste delen av låret, nær benet, skal vise 165 grader F (74 grader C).

3.

Ta ut av ovnen og tø med drypp. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile i ca 30 minutter før servering.

4.

Saftig stekt kylling

Denne idiotsikre stekte kyllingen er enkel å tilberede med smør og enkle krydder for en problemfri, saftig og saftig stekt kylling hver gang!

#Middels

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t 15 min

Aktiv

45 min

Passiv

2 t

Total

Kulina_Middag

Kulina_Middag

Se profil i appen

Ingredienser

1 hel kylling med innmat fjernet

salt og sort pepper etter smak etter smak

1 ss løkpulver eller etter smak

0.5 kopp smør eller margarin

1 stilk selleri med blader fjernet

4 posjoner

bottom of page