top of page
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C).
1.
Legg kyllingen i en stekepanne; krydre rikelig innvendig og utvendig med løkpulver, salt og pepper. Plasser 3 ss smør i kyllinghulen; legg dunkler av det resterende smøret på utsiden av kyllingen. Skjær selleri i 3 eller 4 stykker; legg i kyllinghulen.
2.
Stek kyllingen uten lokk i den forvarmede ovnen til den ikke lenger er rosa ved benet og saften er klar, ca. 1 time og 15 minutter. Et øyeblikkelig avlest termometer satt inn i den tykkeste delen av låret, nær benet, skal vise 165 grader F (74 grader C).
3.
Ta ut av ovnen og tø med drypp. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile i ca 30 minutter før servering.
4.
Saftig stekt kylling
Denne idiotsikre stekte kyllingen er enkel å tilberede med smør og enkle krydder for en problemfri, saftig og saftig stekt kylling hver gang!
#Middels
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t 15 min
Aktiv
45 min
Passiv
2 t
Total
Kulina_Middag
Se profil i appen
Ingredienser
1 hel kylling med innmat fjernet
salt og sort pepper etter smak etter smak
1 ss løkpulver eller etter smak
0.5 kopp smør eller margarin
1 stilk selleri med blader fjernet
4 posjoner
bottom of page