top of page

Slik gjør du

Visp soyasaus, honning, ingefær og hvitløk sammen i en bolle til marinaden er jevnt blandet. Sett til side 1/4 av marinaden.

1.

Legg laksefileter i en grunn tallerken; hell resten av marinaden over laksen. Dekk formen med plastfolie og avkjøl i 5 minutter.

2.

Varm sesamolje i en stor stekepanne over middels høy varme.

3.

Fjern laksen fra marinaden, rist for å fjerne overflødig marinade, og legg med skinnsiden opp i den varme oljen; kok i 4 minutter. Kast ubrukt marinade i den grunne formen. Vend laks og drypp den reserverte marinaden over laksen; dryss over sesamfrø.

4.

Kok til fisken lett flaker seg med en gaffel, 5 til 7 minutter. Vend laksen, fjern skinnet og stek 1 minutt til.

5.

Sesam grillet laks

Grillet sesamlaks smaksatt med en soyasausbasert marinade og drysset med sesamfrø er et perfekt måltid - raskt, enkelt og deilig.

#Enkel

Enkel

Vanskelighetsgrad

10 min

Aktiv

15 min

Passiv

25 min

Total

Kulina_Middag

Kulina_Middag

Se profil i appen

Ingredienser

0.25 kopp lett soyasaus

1.5 ss honning

1 ss revet fersk ingefær

1 fedd hvitløk finhakket

450 g laksefileter

1 ts sesamolje

2 ts sesamfrø

4 posjoner

bottom of page