top of page
Slik gjør du
Visp soyasaus, honning, ingefær og hvitløk sammen i en bolle til marinaden er jevnt blandet. Sett til side 1/4 av marinaden.
1.
Legg laksefileter i en grunn tallerken; hell resten av marinaden over laksen. Dekk formen med plastfolie og avkjøl i 5 minutter.
2.
Varm sesamolje i en stor stekepanne over middels høy varme.
3.
Fjern laksen fra marinaden, rist for å fjerne overflødig marinade, og legg med skinnsiden opp i den varme oljen; kok i 4 minutter. Kast ubrukt marinade i den grunne formen. Vend laks og drypp den reserverte marinaden over laksen; dryss over sesamfrø.
4.
Kok til fisken lett flaker seg med en gaffel, 5 til 7 minutter. Vend laksen, fjern skinnet og stek 1 minutt til.
5.
Sesam grillet laks
Grillet sesamlaks smaksatt med en soyasausbasert marinade og drysset med sesamfrø er et perfekt måltid - raskt, enkelt og deilig.
#Enkel
Enkel
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
15 min
Passiv
25 min
Total
Kulina_Middag
Se profil i appen
Ingredienser
0.25 kopp lett soyasaus
1.5 ss honning
1 ss revet fersk ingefær
1 fedd hvitløk finhakket
450 g laksefileter
1 ts sesamolje
2 ts sesamfrø
4 posjoner
bottom of page