top of page

Slik gjør du

Riv appelsinskallet av 2 appelsiner. Bland appelsinskallet og sukkeret sammen i en foodprosessor. Kjør til alt er blandet godt sammen. Dersom du ikke har en foodprosessor kan du blande det i en pose og riste godt. Klem litt på posenslik at saften fra appelsinskallet og sukkeret blir godt blandet sammen.

1.

Finn frem en liten gryte. Tilsett eggeplommene og pisk de lett. Tilsett sukkerblandingen og pisk til røren blir lysere og litt tynnere.

2.

Rør inn appelsin- og sitronsaften. Sett kjelen på svak varme. Rør så og si hele tiden. Dette tar litt tid (mellom 20 - 45 minutter. Rør til røren blir tykkere (den skal ikke koke). Den er ferdig når du kan dyppe en tresleiv i curden og den dekker sleiven uten at den renner av.

3.

Ta gryten av platen og tilsett det kalde smøret. Rør til smøret har smeltet og er godt blandet inn i curden. Hvis du ønsker en helt glatt curd siler du curden over i en skål. Det er ikke nødvendig. Sett curden i kjøleskapet i minst 2 timer, helst over natten.

4.

Appelsincurd

Super som fyll i kaker, terter og paier!

#Middels #Dessert #Egg #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

12 t

Passiv

13 t

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

2 stykk Appelsin

6 stykk Eggeplomme

1 dl Fersk appelsinsaft

200 gram Sukker

1 spiseskje Sitronsaft

113 gram Meierismør

6 posjoner

bottom of page