top of page
Slik gjør du
Bland sammen smeltet smør, sukker og brunt sukker i en medium bolle. Tilsett så eggeplommen og vaniljeekstrakt. Rør til du får en glatt røre. Tilsett hvetemel og natron. Rør til du får en deig. Vend inn grovhakket sjokolade/sjokoladechips. Sett i kjøleskapet.
1.
Smelt smør og sukker i en liten kjele. Varm opp til det begynner og koke. La koke i 1 - 2 minutter. Ta platen av varmen og tilsett sjokolade og vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen er smeltet. Blandingen vil være kornete og skille seg. Den blir glatt og fin igjen når eggene tilsettes.
2.
La sjokoladeblandingen kjøle seg ned i 10 minutter. Pisk inn ett og ett egg. Sikt hvetemel, kakao og espressopulver over sjokoladeblandingen, og rør sammen til en glatt og tykk røre.
3.
Ha browniesrøren i en liten ildfast form.
4.
Ta kjeksdeigen ut av kjøleskapet og form 9 små baller. Klem dem flate og fordel dem over browniesen.
5.
Stek midt i ovnen på 160 grader i 28 - 30 minutter. Avkjøl helt før de deler den. Helst 6 timer, eller over natten. Hvis du er utålmodig kan du la den stå på benken i 30 min, deretter i fryseren i 30 min.
6.
Brookies
Brownies + cookies = brookies. Oppskriften for de gangene du ikke klarer å bestemme deg for brownies eller cookies.
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 20 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
55 g Smør, smeltet
2.5 spiseskje Sukker
2.5 spiseskje Brunt sukker
1 teskje Vaniljeekstrakt
1 stk Eggeplomme
95 g Hvetemel
0.4 teskje Natron
50 g Sjokolade
110 g Smør
200 g Sukker
85 g Kokesjokolade
2 teskje Vaniljeekstrakt
2 stk Egg
45 g Hvetemel
65 g Kakaopulver
2 teskje Espressopulver
8 posjoner
bottom of page