top of page

Slik gjør du

Bland sammen smeltet smør, sukker og brunt sukker i en medium bolle. Tilsett så eggeplommen og vaniljeekstrakt. Rør til du får en glatt røre. Tilsett hvetemel og natron. Rør til du får en deig. Vend inn grovhakket sjokolade/sjokoladechips. Sett i kjøleskapet.

1.

Smelt smør og sukker i en liten kjele. Varm opp til det begynner og koke. La koke i 1 - 2 minutter. Ta platen av varmen og tilsett sjokolade og vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen er smeltet. Blandingen vil være kornete og skille seg. Den blir glatt og fin igjen når eggene tilsettes.

2.

La sjokoladeblandingen kjøle seg ned i 10 minutter. Pisk inn ett og ett egg. Sikt hvetemel, kakao og espressopulver over sjokoladeblandingen, og rør sammen til en glatt og tykk røre.

3.

Ha browniesrøren i en liten ildfast form.

4.

Ta kjeksdeigen ut av kjøleskapet og form 9 små baller. Klem dem flate og fordel dem over browniesen.

5.

Stek midt i ovnen på 160 grader i 28 - 30 minutter. Avkjøl helt før de deler den. Helst 6 timer, eller over natten. Hvis du er utålmodig kan du la den stå på benken i 30 min, deretter i fryseren i 30 min.

6.

Brookies

Brownies + cookies = brookies. Oppskriften for de gangene du ikke klarer å bestemme deg for brownies eller cookies.

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 20 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

55 g Smør, smeltet

2.5 spiseskje Sukker

2.5 spiseskje Brunt sukker

1 teskje Vaniljeekstrakt

1 stk Eggeplomme

95 g Hvetemel

0.4 teskje Natron

50 g Sjokolade

110 g Smør

200 g Sukker

85 g Kokesjokolade

2 teskje Vaniljeekstrakt

2 stk Egg

45 g Hvetemel

65 g Kakaopulver

2 teskje Espressopulver

8 posjoner

bottom of page