top of page

Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader. Start med ostekremen. Pisk romtemperert kremost til det blir luftig. Tilsett sukker, eggeplomme og vaniljeekstrakt. Pisk til det blir en glatt og blank røre. Sett til side.

1.

I en liten grye tilsetter du sukker og smør. Smelt dette sammen på medium varme. Varm det opp til kokepunktet og la det koke i 30 sekunder.

2.

Dra gryten av platen og rør inn sjokoladen. Rør om tkl sjokoladen er helt smeltet. Blandingen vil være kornete og kan skille seg, men dette ordner seg når resten av ingerdiensene tilsettes. La blandingen avkjøles i 10 minutter.

3.

Hell sjokoladeblandingen over i en medium bolle. Pisk inn ett og ett egg. Tilsett så vaniljeekstrakt.

4.

Sil sammen hvetemel, bakekakao og espressopulver og rør det inn i sjokoladerøren. Bland sammen til du ikke lenger ser spor av de tørre ingrediensene. Spar på 4 ss av røren i en liten skål. Resten heller du over i en liten ildfast form, kledd med bakepapir.

5.

Finn frem ostekremen og fordel den over browniesrøren i flere «klatter». Fordel røren du sparte på mellom ostekremen. Med en grillpinne, tannpirker eller noe annet til å lage mønsteret. Dra pinnen gjennom røren.

6.

Stek browniesen midt i ovnen i 30 minutter. La den avkjøles i minst 3 timer før du skjærer i den. Browniesen kan fint lages 1 - 2 dager før servering. Lagres i kjøleskapet.

7.

Brownies med ostekrem

Denne browniesen er både søt og litt syrlig. Den ser også veldig fin ut!

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

30 min

Passiv

50 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

200 g Sukker

110 g Smør

85 g Kokesjokolade

2 stk Egg

2 teskje Vaniljeekstrakt

65 g Bakekakao

45 g Hvetemel

1 teskje Espressopulver

8 posjoner

bottom of page